середа, 20 січня 2021 14:51

Готував підставу для батька: у чому зізнався вбивця Дарини Лук'яненко

Готував підставу для батька: у чому зізнався вбивця Дарини Лук'яненко
Миколу Тарасова з Іванівки на Одещині засудили до 15 років в'язниці за вбивство 11-річної Дарини Лук'яненко. Фото: pushkinska.net

Вирок у справі про вбивство 11-річної Дарини Лук'яненко з Іванівки на Одещині колегія суддів Роздільнянського райсуду зачитувала близько 3 год.

Єдиний підозрюваний у справі – 24-річний Микола Тарасов – слухав суддів спокійно, ніяких емоцій не проявляв. Біля нього в скляному "акваріумі" весь час були двоє конвоїрів. Пильнували, щоб знову не скалічив себе. Оскільки предмет, яким різав шию, так і не знайшли.

З тексту вироку стало відомо, що Тарасов визнав провину частково. Зізнався в убивстві дівчинки, але запевнив, що не мав наміру її ґвалтувати. За його словами, на злочин зважився, щоб підставити батька, який мав судимість за зґвалтування. Той, мовляв, його постійно принижував. Зокрема, прилюдно - на ринку, де працювали і його батьки, і батьки Дарини. Тому Тарасов і роздягнув дівчинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Дарини Лук'яненко: як і де живе родина засудженого

Суд постановив, що Микола Тарасов винен у викраденні Дарини, у спробі її зґвалтування та в убивстві. Наруги над тілом в діях підсудного судді не знайшли. Тож за викрадення Тарасов отримав 3 роки, за спробу зґвалтування – 10, за вбивство - 15.

Термін покарання судді постановили вважати з моменту фактичного затримання, тобто з 20 червня 2019 року.

Крім того, підсудного зобов'язали виплатити батькові Дарини Лук'яненко понад 36 тис. грн матеріального збитку і 800 тис. грн - морального. Окремо Тарасов має відшкодувати процесуальні витрати - 117 тис. грн.

Рішення суду набуде чинності протягом 30 днів із дня його проголошення. За цей час сторони мають право подати апеляційні скарги.

19 червня 2019-го в Іванівці на Одещині знайшли вбитою 11-річну Дарину Лук'яненко. Її шукали 6 діб після того, як пішла на танцювальний гурток у школу і зникла. Тіло виявили у вигрібній ямі туалету у дворі підприємців Тарасових. Єдиний підозрюваний - молодший син підприємців Микола. Зізнався: злочин планував. Хотів дівчину зґвалтувати. Тому заманив у двір і накинувся. Дарина пручалася, Тарасов душив її, доки не знепритомніла. Зґвалтувати не зміг "через фізичну неспроможність" - написано в протоколі допиту. Вирішив убити дівчину. Перерізав їй сонну артерію. Щоб кров не розбризкувалася, одягнув на голову пакет. А тоді, щоб приховати сліди злочину, прив'язав каміння до ніг і кинув тіло в яму.

Зараз ви читаєте новину «Готував підставу для батька: у чому зізнався вбивця Дарини Лук'яненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути