середа, 05 березня 2014 16:15

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

Генерал-лейтенант СБУ звернувся до росіян: нас можуть чекати сотні тисяч жертв

Генерал-лейтенант СБУ звернувся до росіян: нас можуть чекати сотні тисяч жертв
Фото: peoples.ru

Почесний президент Міжнародної антитерористичної єдності, генерал-лейтенант СБУ у запасі Василь Крутов звернувся до українського і російського народів. Він закликав зберегти мир і не допустити сотень тисяч жертв.

"Я - військова людина, яка добре знає, що таке війна. Хочу попередити вас, що ми стоїмо біля небезпечної межі. Війна - це не гра, а страшна машина знищення. У випадку, не дай Бог, військового конфлікту України і Росії, якщо всі інструменти цієї машини будуть приведені в дію, - нас можуть чекати сотні тисяч жертв як з одного, так і з іншого боку", сказав Крутов.

За його словами, можуть бути зруйновані міста, комунікації, є реальна небезпека провокування техногенних катастроф, включаючи пошкодження атомних електростанцій і газопроводів, посилюється ймовірність терактів.

"А тут вже катастрофічні наслідки для всіх будуть просто безмежні. Пригадаймо аварію на ЧАЕС...Чи хочете ви цього, коли скидаєте український прапор на міських адміністраціях і кріпите на його місце російський триколор?", звернувся він до росіян.

"Я звертаюся до російським громадянам, які своїм, і я абсолютно впевнений, незнанням реальної обстановки в Україні, бездіючи підштовхують президента Путіна до вторгнення. Ви розумієте, що в цьому випадку буде вірне прислів'я: на війні як на війні? І, замість ваших живих і здорових дітей, не дай Бог, ви отримаєте їхні мертві тіла. Чи ставите ви собі питання: в ім'я чого?", задав питання він.

Керівництво Росії Крутов закликав не влаштовувати безглузду бійню і негайно приступити до мирних переговорів.

Він також зазначив, що моральна перевага зараз повністю знаходиться на стороні України, тому що всі дії Росії, незважаючи на всі пропагандистські маневри, є агресією і вторгненням. Агресія не викликана ні найменшою необхідністю. І тому, за словами генерал-лейтенанта СБУ, на допомогу армії прийде весь народ України.

Також Крутов попередив, що локальний конфлікт може перерости й у глобальний.

Зараз ви читаєте новину «Генерал-лейтенант СБУ звернувся до росіян: нас можуть чекати сотні тисяч жертв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути