вівторок, 14 березня 2023 14:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині й натякнув на контрнаступ ЗСУ

Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині й натякнув на контрнаступ ЗСУ
Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів про останні новини з Луганщини. Фото: Луганська ОВА

Ситуація на Луганщині важка, але контрольована Силами оборони України.

Зокрема, на Білогорівському напрямку ворог застосовує, крім артилерії різних калібрів, танків і мінометів, ще й авіацію, намагаючись постійно атакувати українські позиції. Така ж важка ситуація спостерігається і на Кремінському та Сватівському напрямках. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає Gazeta.ua.

"Але успіхів ворог там не має, ніяких просувань суттєвих там немає. Незважаючи на те, що величезну кількість кинули туди і особового складу, і техніки так само. За підтримки танків і БМП постійні штурми, але героїчні наші захисники все відбивають", – сказав очільник ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики розкрили нову тактику росіян на фронті

За його інформацією, на Луганщині зібрано величезну кількість російських загарбників, які втрачають до роти на добу, але при цьому інтенсивність їхніх атак не зменшується.

"Ці хвилі постійно йдуть одна за одною, щоб виснажити наших захисників і продавити, і піти далі в бік Харківської або Донецької області. Але наші захисники абсолютно міцно тримають позиції, попри те, як би важко не було, все повністю під контролем", – наголосив він.

Щодо потенційного контрнаступу з боку українських військових Гайдай зазначив, що саме зараз погода працює на нас.

"Тому що зараз, поки ця багнюка, вона не дає можливості ворогу рухатися вперед у великій кількості, ну і навпаки – коли за кілька тижнів підсохне земля, ми будемо ще більше готові і, якщо треба, підемо у контрнаступ", – сказав він.

На фронті на Донбасі Збройні сили України провели успішну контратаку на захід від Сватового Луганської області. Війська Російської Федерації тим часом продовжують просуватися біля Бахмута Донецької області.

На півдні ЗСУ здійснили низку рейдів лівобережжям Херсонської області, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Водночас ситуація на сході Харківщини та заході Луганщини залишається напруженною.

Зараз ви читаєте новину «Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині й натякнув на контрнаступ ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути