вівторок, 14 березня 2023 11:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Американські аналітики розкрили нову тактику росіян на фронті

Американські аналітики розкрили нову тактику росіян на фронті
В ISW розкрили тактику окупантів з використання "штурмових загонів". Фото: eastnews.ua

Російські загарбники використовують на фронті в Україні так звані штурмові загони.

Вони об'єднали штурмові підрозділи до структур батальйонів, полків і бригад ворога. Про тактику окупантів у свіжому звіті розповів американський Інститут вивчення війни (ISW).

"РФ використовує в Україні як формалізовані постійні штурмові загони, так і спеціальні тимчасові. Тимчасові загони збирають у складі полку чи батальйону для конкретних операцій та не присвоюють їм номер, назву, певну структуру, штатного командира чи конкретне озброєння", – ідеться в повідомленні.

Аналітики зазначають, що тимчасові "штурмові загони" окупанти формують для реагування на ситуації по ходу їхнього виникнення. Ці формування, ймовірно, часто відступають після початкових втрат і мають серйозні проблеми зі зв'язком і координацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що зараз відбувається на фронті: в ISW показали свіжі карти боїв

"Російські сили використовують штурмові загони для нападу на добре укріплені українські позиції та ведення бойових дій у містах. Водночас деякі з постійних штурмових підрозділів також використали у каральних цілях і насильно доукомплектовували їх проблемними та неслухняними солдатами, щоб покарати за погану поведінку", – пояснюють експерти.

Російські окупанти намагатимуться зосередити боєздатні сили та техніку в постійних формуваннях, підготовлених для ведення дрібномасштабних атак. А з'єднання, які деградували, відстороняються від наступальних операцій.

Штурмовий загін складається з трьох штурмових рот і танкової частини. Кожна штурмова рота має: командний елемент, два штурмових "взводи", групу БПЛА, групу бойових броньованих машин (БМП), взвод вогневої підтримки та взвод артилерійської підтримки, а також резервну секцію та секцію медичної евакуації.

Попри велику кількість живої сили на Луганському фронті росіяни не просуваються. Ворог постійно штурмує Кремінський та Сватівський напрямки. Росіяни вже атакують Білогорівку за підтримки авіації, розказав 14 березня глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «Американські аналітики розкрили нову тактику росіян на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути