Ексклюзиви
середа, 21 грудня 2011 11:07

"Феменку" облили зеленкою і обрізали волосся ножем
12

Фото: Фото: БелаПАН

Активістки української організації Femen депортовані з Білорусі. Близько першої години ночі 21 грудня до заднього входу будівлі Єльського РВВС, де знаходилися активістки Femen, під'їхав дипломатичний автомобіль з консулом України. Дівчат вивели, посадили в автомобіль консула, і машина у супроводі прикордонників на "УАЗі" виїхала з двору РВВС, повідомляє БелаПАН.

"Нам не задавали питань, тільки погрожували, що вб'ють. Ми кілька годин ходили по лісу, не знали, куди подітися, після чого вирішили йти по дорозі. Дійшли до маленького селища, де люди допомогли нам, дали притулок, телефон. Ми змогли зв'язатися з нашими українськими колегами. Потім приїхала міліція, сподіваємося, що зараз ми в безпеці", - розповіли активістки Femen після медогляду в районній лікарні, куди їх відвезли після затримання в селі Бекі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КДБ Білорусі посміялися над інцидентом Femen

У лікарні значних пошкоджень у них не виявили, в основному - гематоми на руках та інших частинах тіла.

Нагадаємо, активістки Femen були затримані міліцією в прикордонній зоні в селі Беки і доставлені в Єльський РВВС. Туди ж  приїхав консул України з копіями паспортів дівчат.

Дипломат не став коментувати журналістам, які чергували біля відділку міліції, що відбувається і не повідомив, куди відвозять дівчат. Супроводжуючі активісток білоруські прикордонники заявили, що громадянки України будуть депортовані на батьківщину через пункт пропуску "Нова Рудня". Факт депортації підтвердили і в черговій частині відділу міліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчат з FEMEN всю ніч катували білоруські КДБшники

Між тим, голова КДБ Білорусі Вадим Зайцев, відповідаючи на запитання журналістів 21 грудня в парламенті, заявив, що інцидент з активістками Femen є грубою провокацією.

"Розвивається найгрубіша провокація, характер і цілі якої належить визначити", - сказав він.

Зайцев відзначив, що його люди активісток руху "не чіпали, як би цього комусь не хотілося". За його словами, вони можуть говорити що завгодно, це є "їхніми вигадками".

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Феменки" почали приймати у свої лави великогабаритних дівчат

Нагадаємо, 19 грудня в Мінську три активістки Femen Інна Шевченко, Оксана Шачко та Олександра Немчинова, оголившись до пояса перед входом в будівлю КДБ, протягом декількох хвилин тримали плакати з написами Freedom to political prisoners ("Свободу політичним в'язням" - англ.) І "Жыве Беларусь!". Це ж гасло, "Жыве Беларусь!", вони скандували. Акція була приурочена до річниці розгону опозиційного мітингу 19 грудня 2010, учасники якого були не згодні з офіційними підсумками президентських виборів.

Відео: БелаПАН

Зараз ви читаєте новину «"Феменку" облили зеленкою і обрізали волосся ножем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

85

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути