Ексклюзиви
четвер, 20 червня 2013 12:34

Спецтема: Європа під водою

Європу продовжує немилосердно топити: на черзі Франція та Іспанія
11

Фото: Фото: EPA

У Франції через загрозу повені вивезли 2 тисячі осіб. Сильні дощі і талий сніг з Піренейських гір змусили місцеві річки вийти з берегів. Відомо про двох загиблих.

Затоплено Люрд - місце масового паломництва католиків. Владі довелося вивозити із зони лиха сотні віруючих і в цілях безпеки відключити в місті електрику.

А в сусідній Іспанії паводок затопив населені пункти та сільські угіддя в північно-східних районах. Причина - розлив найбільшої в регіоні річки Гаром. Закриті деякі автотраси, зруйновано міст, без світла залишилися близько чотирьох тисяч осіб. З важкодоступних місць рятувальникам доводитися вивозити жителів на вертольотах.

До цього повінь наробила бід в Німеччині. Стихія прийшла після того, як погосподарювала в Чехії, частина якої все ще затоплена. Люди відчайдушно намагалися протистояти потужному потоку води, але природа виявилася сильнішою. У результаті в Німеччині зупинено річкове судноплавство, не кажучи вже про наземному транспорті. У деяких регіонах проривало греблю, і десятки будинків разом йшли під воду. Тисячі людей евакуйовані. Вируючі потоки води не пощадили і історичний центр Дрездена.

Постраждалим регіонам пообіцяли виплатити одноразову допомогу в розмірі 100 мільйонів євро, але, можливо, цифра збільшиться. І хоча пік паводку вже пройде, режим НС зберігається на півночі ФРН.

Постраждалих по всій Європі вже сотні, жертв - 16 осіб. Збиток від потопу становить кілька мільярдів євро.

Зараз ви читаєте новину «Європу продовжує немилосердно топити: на черзі Франція та Іспанія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути