вівторок, 04 жовтня 2022 15:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Естонія передала Україні дрони, куплені далекобійником із Пскова для армії РФ

Естонія передала Україні дрони, куплені далекобійником із Пскова для армії РФ
Естонія передала українським військовим дрони, які у липні цього року 43-річний російський далекобійник Володимир Шилов намагався вивезти з країни для російської армії. Фото: twitter.com/EE_Ukraine

Естонія передала українським військовим дрони, які в липні цьогоріч російський далекобійник 43-річний Володимир Шилов намагався вивезти з країни для російської армії.

Про це повідомила естонська поліція у Twitter. Тож ЗСУ отримала новенькі дрони, які допоможуть у протистоянні з російським агресором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Естонія відреагувала на мобілізацію у Росії

"Пам'ятаєте безпілотники, які ми конфіскували в людини, що намагалася пожертвувати їх для російської агресії в Україні? Ці безпілотники все ж таки потрапили в Україну", – ідеться в повідомленні поліції Естонії.

Суд в Естонії призначив Шилову рік в'язниці (чотири місяці в ув'язненні, решту вісім – умовно з чотирирічним випробувальним терміном).

Тоді ж вирок винесли ще двом чоловікам, які допомагали Шилову: Іллі й Руслану Голембовським, які пожертвували гроші на купівлю дронів. Обох засудили до п'яти місяців в'язниці умовно з випробувальним терміном у рік і вісім місяців.

У липні суд Таллінна засудив до чотирьох місяців в'язниці жителя Псковської області Володимира Шилова, якого затримали під час спроби привезти в Росію з Естонії дрони, які призначалися для російської армії.

Гроші на дрони він збирав у "ВКонтакте", де на нього підписані понад 3 тис. осіб. Прокуратура Естонії визнала купівлю дронів "участю або підтримкою акту агресії іноземної держави".

Зараз ви читаєте новину «Естонія передала Україні дрони, куплені далекобійником із Пскова для армії РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути