середа, 21 вересня 2022 20:02

Естонія відреагувала на мобілізацію у Росії

Естонія відреагувала на мобілізацію у Росії
Естонія готує пакет заходів. Фото: pixabay.com

Міністерство оборони Естонії створює пакет зустрічних заходів у відповідь на оголошення часткової мобілізації в Росії.

За словами заступника командувача Силами оборони генерал-майора Вейко-Велло Палма, пакету заходів вже перебуває на завершальній стадії. Про це повідомили ERR.

"Пряма воєнна загроза Естонії не зросла, але важливість такого кроку, безумовно, не можна применшувати. Це наступний крок Росії щодо ескалації. Наступним кроком після цього може стати оголошення повної мобілізації", – сказав генерал.

Також він нагадав про рішення Литви щодо підвищення готовності своїх підрозділів швидкого реагування після того, як мобілізація почалася в Калінінградській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія порушила принципи Статуту ООН – Байден

Відповідаючи на запитання, чи призведе рішення Кремля до збільшення військової допомоги Україні, генерал сказав, що Україна сьогодні має найбільшу і дуже потужну армію в Європі.

Він допустив, що Росія використає мобілізацію для латання дірок у військових частинах, які зазнали втрат в Україні.

"Система мобілізації в Росії інша – розрахунок ведеться географічно, за місцем проживання людини. Резервісти приписуються до підрозділів за місцем проживання – вони раніше не зустрічалися зі своїми товаришами по службі. Потрібно багато резервістів і часу, щоб зробити такий підрозділ боєздатним", – пояснив естонський генерал.

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію. Призиватимуть росіян, які перебувають у запасі. Мобілізацію почнуть 21 вересня.

Російський міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що "призвуть 300 тисяч резервістів".

За 210 днів Збройні сили України знищили 55 110 російських окупантів, 4748 їхніх броньованих машин, 2227 танків, 217 гелікоптерів і 253 літаки.

Зараз ви читаєте новину «Естонія відреагувала на мобілізацію у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути