Ексклюзиви
пʼятниця, 18 листопада 2022 13:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Ердоган поговорив телефоном із Путіним ‒ що казали про Україну

Ердоган поговорив телефоном із Путіним ‒ що казали про Україну
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган поговорив із російським диктатором Володимиром Путіним. Фото: aa.com.tr

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у п'ятницю, 18 листопада, телефоном поспілкувався із російським президентом Володимиром Путіним.

Йшлося про двосторонні відносини, а також зернову угоду та ймовірність переговорів Москви з Києвом. Про це повідомляє Anadolu.

За даними адміністрації президента Туреччини, Ердоган подякував Путіну за його "конструктивну позицію" у питанні продовження на 120 днів дії зернової ініціативи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган прокоментував падіння ракети в Польщі

"Турецький лідер заявив, що затягування війни між РФ та Україною підвищує ризики, і тому важливе поновлення дипломатичних переговорів", ‒ йдеться у повідомленні.

"Ключем" до запобігання безконтрольній ескалації Ердоган назвав контакти керівників російської та американської розвідок у Туреччині.

Обговорили лідери також пропозицію Путіна створити хаб природного газу в Туреччині. За словами Ердогана, робочі групи невдовзі зроблять необхідні технічні, правові та комерційні оцінки.

На сьогодні Захід нападає на Росію. Тож нібито на тлі цього РФ "чинить опір". Таку заяву зробив журналістам президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган після повернення із саміту Тюркської ради в Самарканді.

Президент РФ Володимир Путін запевнив свого турецького колегу Реджепа Ердогана, що не планує застосовувати ядерну зброю. Водночас Туреччина надалі виступає за прямі переговори між Україною та РФ. Про це 3 листопада повідомив речник турецького лідера Ібрагім Калин.

Зараз ви читаєте новину «Ердоган поговорив телефоном із Путіним ‒ що казали про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути