Ексклюзиви
середа, 16 листопада 2022 14:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Ердоган прокоментував падіння ракети в Польщі

Ердоган прокоментував падіння ракети в Польщі
Президент Туреччини Реджеп Ердоган заступився за Росію на тлі заяв про падіння ракет у Польщі. Фото: eastnews.ua

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заступився за Росію на тлі заяв про падіння ракет у Польщі.

Він зазначив, що у нього "складається загальне враження, що ця ракета не російського виробництва". На його думку, "не варто наполягати на тому, що ця ракета була запущена з Росії". Ердоган каже, що це може буде "провокацією". Про це він заявив на саміті G20 на Балі під час пресконференції, пише The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Падіння ракети в Польщі ‒ в РНБО зробили заяву

"Я думаю, що це не має жодного стосунку до Росії. Я повинен поважати заяву Росії. Для нас важливо, що Росія сказала: "Ця справа не має до нас жодного стосунку". Заява Байдена про те, що ракети не російського виробництва, показує що удар не має жодного стосунку до Росії. Має бути проведене додаткове розслідування", – сказав Ердоган.

Турецький президент також закликав провести детальне розслідування інциденту. Ердоган почав посилатися на дещо спотворену пропагандистськими росЗМІ заяву президента США Джо Байдена про те, що буцімто ракети, які впали в Польщі "не російського виробництва". Втім, Байден такого не заявляв.

Застосовувати 4 статтю договору НАТО поки що, ймовірно, немає потреби. Про це 16 листопада заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Паралельно заяву щодо ситуації в Польщі зробив також генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ. За його словами, немає підтверджень, що інцидент в Польщі став результатом навмисних дій. Попередня інформація свідчить про приліт ракети української ППО.

Україна покладає на Росію повну відповідальність за вчорашній інцидент із падінням уламків ракет на території Польщі. Про це радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк заявив під час спілкування з пресою 16 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Ердоган прокоментував падіння ракети в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути