середа, 16 листопада 2022 11:46

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського назвали винних у падінні ракет у Польщі

У Зеленського назвали винних у падінні ракет у Польщі
Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк поклав на Росію повну відповідальність за вчорашній інцидент із падінням уламків ракет на польській території. Фото: twitter.com/Podolyak_M

Україна покладає на Росію повну відповідальність за вчорашній інцидент із падінням уламків ракет на території Польщі.

Про це радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив під час спілкування з пресою 16 листопада, передає Gazeta.ua. На Банковій наголосили на необхідності дотримання однієї логіки, за якою саме РФ розв'язала та веде війну, масовано атакує Україну крилатими ракетами та перетворила схід Європи на непередбачуване поле бою.

"Намір, засоби виконання, ризики, ескалація – все це лише Росія. І тут не може бути жодних інших пояснень будь-яким ексцесам із ракетами. Тому коли країна-агресорка завдає навмисний масований ракетний удар по всій території великої країни на європейському континенті своєю застарілою радянською зброєю (ракети класу X), трагедія рано чи пізно відбувається і на території інших держав", – сказав Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухи в Польщі: Байден знає, звідки летіли ракети

Він нагадав, що російські ракети, а також їхні уламки раніше неодноразово падали в прикордонних зонах.

"Російське керівництво залишається відповідальним за всі подібні інциденти. Не бачу ні найменшого сенсу відходити від цієї простої логіки – лише РФ своїми ракетними атаками винна в загрозах і ексцесах в інших країнах", – додав радник керівника Офісу президента.

Літак НАТО, який був у повітряному просторі Польщі 15 листопада, відстежив ракету, яка впала на території цієї країни. Інформацію з радіолокаційними слідами ракети передали Альянсу та Польщі.

Перед цим у МЗС Польщі офіційно підтвердили, що на території країни впала ракета російського виробництва. Викликали посла РФ.

Польща активувала 4 статтю НАТО після вибухів біля села Пшеводув у Люблінському воєводстві біля кордону з Україною. Посли країн НАТО проведуть зустріч у середу, 16 листопада, на прохання Польщі.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського назвали винних у падінні ракет у Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути