Ексклюзиви
четвер, 03 листопада 2022 21:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін мав розмову з Ердоганом про ядерну зброю: про що заявив

Путін мав розмову з Ердоганом про ядерну зброю: про що заявив
Президент РФ Володимир Путін запевнив свого турецького колегу Реджепа Ердогана, що не планує застосовувати ядерну зброю. Фото: Getty Images

Президент РФ Володимир Путін запевнив свого турецького колегу Реджепа Ердогана, що не планує застосовувати ядерну зброю.

Водночас, Туреччина надалі виступає за прямі переговори між Україною та РФ. Про це повідомив речник турецького лідера Ібрагім Калин, якого цитує агентство Anadolu.

"Під час телефонних розмов російська сторона запевнила Туреччину у відсутності планів щодо застосування ядерної зброї, а українська сторона спростувала твердження про "підготовку до застосування брудної зброї", – сказав Калин.

Він нагадав, що турецький лідер від минулого року проводить регулярні переговори з російським колегою та пропонує "обом сторонам якнайбільше знизити ескалацію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У The Times назвали прізвища людей, які переконали Путіна почати повномасштабну агресію

За словами спікера президента Туреччини, поки що "жодна зі сторін не схожа на переможця у війні" через відсутність просувань на фронті.

Калин зазначив, що Анкара планує запропонувати Україні та Росії повернутися до переговорів, додавши ймовірність збільшення кількості жертв та втрати території за цей час.

Він також повідомив, що ситуація навколо "зернового коридору" нормалізувалась після переговорів президентів.

"Росія повернулася до угоди після переговорів Путіна та президента Ердогана, зараз все нормалізувалося", – зазначив прес-секретар турецького лідера.

Якщо Росія застосує ядерну зброю, то припинить своє існування.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив на брифінгу у Києві, відповідаючи на запитання журналістів про те, як Росія програє цю війну, якщо вона має ядерну зброю.

Зараз ви читаєте новину «Путін мав розмову з Ердоганом про ядерну зброю: про що заявив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути