вівторок, 17 травня 2022 11:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Є загроза висадки десанту: в Чорному морі побільшало кораблів РФ

Є загроза висадки десанту: в Чорному морі побільшало кораблів РФ
Росія збільшила чисельність ракетних та десантних кораблів. Фото: ua.krymr.com

Росія збільшила чисельність корабельного угруповання в Чорному морі.

Станом на 17 травня окупанти зосередили там чотири ракетні кораблі та сім десантних, повідомив речник оперативного командування "Південь" Владислав Назаров у Facebook.

"Корабельне угруповання ворога продовжує тримати блокаду судноплавства, загрожувати ракетним ударом щонайменше 30 крилатих ракет, зберігаючи ймовірність висадки десанту", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Севастополі перебуває мінімальна кількість кораблів Чорноморського флоту РФ - ЗМІ

Корабельне угруповання РФ в північно-західній частині Чорного моря на ранок 16 травня складалося з двох кораблів - носіїв крилатих ракет та шести великих десантних кораблів.

Тим часом Сили оборони півдня України спільно з авіацією Повітряних сил завдали понад 100 ударів по ворожих позиціях 16 травня.

"Вогнем реактивної артилерії знищений склад пально-мастильних матеріалів поблизу славнозвісної Чорнобаївки. "Вгамовано" 29 рашистів, знищено зенітно-ракетний комплекс "Стріла-10", танк Т-72 та іншу броньовану техніку", - додав Назаров.

Він закликав свідомо ставитися до власної безпеки: належно реагувати на сигнали повітряної тривоги та обмежити виходи на узбережжя та в лісові масиви.

16 травня Росія завдала ракетного удару по морській інфраструктурі Очакова на Миколаївщині. Центральний район Миколаєва обстріляла реактивними системами залпового вогню із використанням заборонених міжнародними конвенціями касетних боєприпасів. Пошкоджені зупинки громадського транспорту, кілька приватних магазинів, торговельний центр, автотранспорт, газовід. Багато кластерних бомб не здетонували.

Того ж дня прилетіло і на Одещину. Внаслідок ракетного удару літаками стратегічної авіації постраждала база відпочинку у Білгороді-Дністровському. Зруйновані також кілька сусідніх приватних будівель. Окупанти знову намагалися влучити в міст через Дністровський лиман.

І в Миколаєві, і на Одещині є постраждалі. Серед них - важко поранена 6-річна дитина.

Зараз ви читаєте новину «Є загроза висадки десанту: в Чорному морі побільшало кораблів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути