четвер, 12 травня 2022 10:07

Спецтема: Війна Росії проти України

У Севастополі перебуває мінімальна кількість кораблів Чорноморського флоту РФ - ЗМІ
4

З головної бази Чорноморського флоту Росії в окупованому Севастополі в море вивели майже всі кораблі, що мають на борту ракетну зброю.

Без урахування протичовнових кораблів, мінних тральників, розвідувальних кораблів і суден допоміжного флоту, у водоймі зараз можуть перебувати 10 кораблів, пише "Крим.Реалії".

"Усі три фрегати проєкту 11356Р "Буревестник", всі чотири малі ракетні кораблі проєкту 21631 "Буян-М", два ракетні 1241 "Буревестник" та один військово-десантний корабель проєкту 1171 "Тапир". Окрім великого десантного корабля, всі ці кораблі несуть на борту ракети", - ідеться в матеріалі.

Фото: ua.krymr.com

Південна бухта - найбільше відгалуження Севастопольської бухти. У ній біля Мінної стінки пришвартована низка кораблів. Ближній із них – це великий десантний корабель проєкту 1171 "Тапир", за даними ЗМІ.

"У складі Чорноморського флоту було три такі кораблі, один із них – ВДК "Саратов" знищений українськими військовими в порту Бердянська. Два інших – "Орск" і "Николай Фильченков". Після початку повномасштабного воєнного вторгнення Росії бортові номери всіх військових кораблів були зафарбовані для ускладнення ідентифікації однотипних одиниць", - додали в матеріалі.

Наступні два у Південній бухті – це великі десантні кораблі. На Чорноморському флоті чотири таких: "Цезарь Куников", "Новочеркасск", "Ямал" та "Азов".

"ВДК "Азов" стоїть на ремонті в 13 судноремонтному заводі Чорноморського флоту в Кілен-бухті, а ВДК "Ямал" нещодавно вийшов із ремонту", - пишуть журналісти.

Також у Південній бухті пришвартовано патрульний корабель типу "Василь Биків". У складі Чорноморського флоту три такі кораблі: "Василий Быков", "Дмитрий Рогачев" і "Павел Державин".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія зосередила у Чорному морі до 50 ракет "Калібр" - Міноборони

Біля Куриної пристані між бухтами Інженерна та Докова пришвартовані чотири кораблі. Першим ліворуч стоїть малий ракетний корабель на повітряній подушці "Сивуч". У складі Чорноморського флоту два такі кораблі – "Бора" та "Самум".

Наступні два кораблі – це сторожові кораблі "Буревестник". У складі Чорноморського флоту два такі кораблі – "Пытливый" і "Ладный".

Крайнім праворуч пришвартований "Славутич" – український середній розвідувальний корабель. Він був захоплений Росією у лютому-березні 2014 року під час окупації Криму. Бортовий номер "Славутича" U510 зафарбовано вже кілька років.

Біля причалу в Сухарній бухті, яка також є частиною великої Севастопольської бухти, стоїть великий десантний корабель із зовнішніми ознаками пошкодження. Імовірно, це ВДК "Цезарь Куников".

Російські загарбники продовжують використовувати територію окупованого Криму як військову базу для того, щоб наступати та обстрілювати Україну.

Зокрема, у селі Філатовка Красноперекопського району помічено скупчення російської військової техніки, серед якої зенітні та ракетні комплекси.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі перебуває мінімальна кількість кораблів Чорноморського флоту РФ - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути