вівторок, 30 серпня 2011 09:17

Дядька Обами затримали п'яного за кермом

Дядька Обами затримали п'яного за кермом

Дядькові Барака Обами, що проживає в США в статусі нелегального іммігранта та затриманому за водіння у п'яному вигляді, належить судова тяганина за право залишитися в країні.

Минулої середи, 24 серпня, Омар Оньянго Обама був затриманий в штаті Массачусетс після того, як його повнопривідний автомобіль "Мітсубісі" ледь не врізався в патрульну машину поліції. Крім того чоловік не скористався сигналом повороту. Як виявилося, концентрація алкоголю в крові 67-річного чоловіка майже вдвічі перевищувала дозволену законами штату.

В ході перевірки з'ясувалося, що Омар Оньянго Обама не має права проживання на території США.

За відомостями видання, раніше Бюро імміграції та митного контролю випустило розпорядження, згідно з яким чоловік повинен бути депортований до Кенії, однак це розпорядження не було виконано.

Незважаючи на статус нелегального іммігранта, у Омара Оньянго Обами є шанси знайти законне право на проживання в країні. Прикладом для нього може послужити аналогічна ситуація його сестри Зейтуні Оньянго, яка отримала такий дозвіл в 2010 році. До цього вона майже 10 років перебувала на території США нелегально.

Долею "дядька Омара" з книги мемуарів Барака Обами "Мрії мого батька" (Dreams from My Father, 1995), в якій майбутній президент писав про "дядька, що поїхав до Америки 25 років тому і ніколи не повертався", три роки тому зацікавились журналісти британської газети Times. Тоді репортерам вдалося встановити дату народження Омара Обами - 3.07.1944. Така ж дата народження стояла в документах затриманого Омара Оньянго Обами. На підставі цього збігу журналісти зробили висновок про те, що "дядько Омар" зі сторінок книги і Омар Оньянго Обама - це одна людина.

Зараз ви читаєте новину «Дядька Обами затримали п'яного за кермом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути