середа, 03 серпня 2011 13:24

Барак Обама поплатився за відстрочку дефолту

Барак Обама поплатився за відстрочку дефолту

Світове рейтингове агентство Moody's Investors Service змінило прогноз по суверенному борговому рейтингу США на "негативний". Агентство при цьому зазначає, що існує ризик зниження рейтингу, зокрема, "у разі ослаблення бюджетної дисципліни в наступному році" та "при серйозному погіршенні економічної кон'юнктури".

У свою чергу Fitch Ratings повідомило, що проведе в серпні аналіз рейтингу. Не виключено, що за підсумками цього аналізу американський рейтинг також отримає негативний прогноз.

Зазначимо, що вчора, 2 серпня, Moody's Investors Service і Fitch Ratings, два з трьох провідних світових рейтингових агентств, підтвердили кредитний рейтинг США на рівні "ААА" - після того як президент Барак Обама підписав закон про підвищення ліміту держборгу.

Standard & Poor's, ще одне найбільше світове рейтингове агентство, поки не зробило жодних заяв, хоча під час політичних баталій навколо підвищення ліміту держборгу саме Standard & Poor's найбільш явно дало зрозуміти, що вважає за можливе зниження рейтингу, причому це залежить не тільки від своєчасного прийняття рішення по межі держборгу, а й від того, наскільки масштабним буде план бюджетної консолідації, погоджений в Конгресі.

Між тим, як повідомляє MarketWatch, китайське рейтингове агентство Dagong Global Credit Rating Co. в середу знизило рейтинг облігацій США до "A" з "A+", прогноз рейтингу - негативний. У листопаді минулого року агентство вже знизило рейтинг з "AA" до "A+".

Закон про держборг, міжпартійні переговори щодо якого розпочалися в середині травня, був схвалений обома палатами Конгресу в понеділок і вівторок. План запобігання дефолту передбачає негайне скорочення так званих "дискреційних витрат" на суму близько трильйона доларів протягом 10 років.

Ліміт держборгу, згідно із законопроектом, буде збільшено як мінімум на 2,1 трильйона доларів, і тим самим буде усунута необхідність наступного підвищення межі до 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Барак Обама поплатився за відстрочку дефолту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути