вівторок, 02 серпня 2011 09:04

Конгрес США дозволив підвищити ліміт державного боргу

Конгрес США дозволив підвищити ліміт державного боргу

Палата представників Конгресу США ухвалила в ніч на вівторок законопроект про підвищення ліміту держборгу США.

Сенат має схвалити документ у вівторок, після чого він надійде на підпис президентові Бараку Обамі.

Нижня палата американського парламенту схвалила 74-сторінковий бюджетний законопроект 269 голосами "за" (у тому числі 174 голоси республіканців і 95 - демократів) при 161 "проти" (66 республіканців та 95 демократів).

Очікують, що Сенат схвалить документ, що отримав назву Budget Control Act Amendment, без особливих проблем вдень у вівторок. А президент вже заявив, що підпише закон.

Відповідно до законопроекту, нинішній ліміт держборгу в $ 14,3 трлн у два прийоми буде підвищений на $ 2,4 трлн. Майже на цю ж суму (приблизно на $ 2,1 трлн) протягом 10 років будуть скорочені держвитрати.

Після схвалення документа, узгодження якого затягнулося на кілька місяців, ліміт держборгу буде відразу підвищено на $ 400 млрд, потім восени ще на $ 500 млрд. Витрати скоротять на $ 917 млрд протягом 10 років.

Ще раз стеля буде збільшена на суму до $ 1,5 трлн за підсумками роботи двопартійної комісії. Вона до кінця листопада узгодить ще один пакет скорочення бюджетних витрат і, можливо, збільшення доходів.

Законопроект викликає заперечення з боку і республіканців, і демократів. Проте став вимушеним компромісом для запобігання можливого дефолту США. Зокрема, демократи висловлюють невдоволення, що пакет включає в себе тільки скорочення витрат.

Таким чином, робота двопартійної комісії обіцяє бути складною.

На випадок, якщо домовленості не буде досягнуто, законопроект передбачає автоматичне секвестування бюджетних витрат. При цьому втрат зазнає як оборонний бюджет (який відстоюють республіканці), так і програми медичного страхування (захищають демократи).Таким чином, це має гарантувати досягнення компромісу.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес США дозволив підвищити ліміт державного боргу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути