Ексклюзиви
вівторок, 26 червня 2012 09:07

Двох одеських підприємців застрелили на Херсонщині

Двох одеських підприємців застрелили на Херсонщині
Чоловік розстріляв своїх жертв, щоб заволодіти грошима. Фото: prosport-ru.tsn.ua

Херсонські оперативники за "гарячими слідами" розкрили вбивство двох працівників приватного підприємства з Одеської області.

Заява про зникнення чоловіків надійшла до Великоолександрівського райвідділу міліції вночі 21 червня. Директор приватного підприємства повідомив, що 20 червня о 7 ранку його підлеглі виїхали з Одеси до села Чкалове Великоолександрівського району Херсонської області для закупівлі насіння соняшника і через кілька годин перестали виходити на зв'язок.

Оперативники одразу зрозуміли, що чоловіки могли стати жертвами зловмисника, адже у багажнику автомобіля Mercedes зниклі везли 700 тис. грн. Того ж дня слідчим відділенням райвідділу була порушена кримінальна справа за ч.2 п.1 ст.115 Кримінального кодексу України "Умисне вбивство".

Було створено слідчо-оперативну групу, до якої увійшли працівники райвідділу, слідчого управління, експерти та найдосвідченіші оперативники Управління карного розшуку. Відпрацьовувались різні версії про можливе місцезнаходження одеситів, перевірялись жителі Великоолександрівського району, які виступали посередниками у закупівлі зернових культур, і того ж дня у міліції з'явився підозрюваний: 27-річний житель Великої Олександрівки, який до цього не потрапляв у поле зору правоохоронців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавського валютного мінялу розстріляли у власному дворі

Під час бесіди з міліціонерами чоловік поводився вкрай зухвало, провокував оперативників, навіть намагався сам собі нанести тілесні ушкодження і звинуватити правоохоронців у тортурах. Спочатку чоловік повністю заперечував свою причетність до зникнення людей, але беззаперечні докази були не на його користь. Паралельно з цим було створено кілька пошукових груп, які мали знайти автомобіль Mercedes. Усього в цій операції було задіяно близько 150 правоохоронців. Пошуки значно ускладнювали спека і місцевість - адже у Великоолександрівському районі кілька десятків полів та біля кожного є лісопосадка.

Розбившись на групи, міліціонери перевіряли усю територію. Надвечір на відстані 8 км від автошляху Велика Олександрівка – Борозенське, в районі села Мала Олександрівка, між дерев знайшли чорний автомобіль. Через те, що ключів не було, довелося розбити бокове скло і таким чином відкрити дверцята. Всередині міліціонери виявили тіла зниклих з вогнепальними пораненнями потиличної частини голови. Характер пострілів вказував на те, що у чоловіків стріляли ззаду з близької відстані. Під час огляду автомобіля грошей або знаряддя злочину не виявили. Експерти зняли відбитки пальців, серед яких виявились відбитки підозрюваного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час скандального пограбування донецького "Приватбанку" відеозапис не вівся

Стало відомо, що чоловік розстріляв своїх жертв, щоб заволодіти грошима. Після скоєння злочину він перетягнув тіло водія на заднє сидіння, сів за кермо і сховав автомобіль у лісопосадці. Пізніше він сам видав правоохоронцям ключі від автомобілю.

Підозрюваному висунуто обвинувачення у скоєнні даного злочину і обрано запобіжний захід – взяття під варту. Проводяться слідчі дії з метою вилучення обрізу мисливської рушниці та виявлення коштів.

Зараз ви читаєте новину «Двох одеських підприємців застрелили на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути