вівторок, 15 червня 2010 11:54

На Донеччині затримали банду, яка грабувала банки

На Донеччині затримали банду, яка грабувала банки

У Донецькій області співробітники міліції затримали двох членів бандитського угрупування, підозрюваних в пограбуванні чотирьох відділень Ощадбанку і вбивстві свого товариша та його подруги. Четвертий учасник угрупування розшукується.

Як повідомили в Головному управлінні Міністерства внутрішніх справ у Донецькій області, затримані підозрюються у пограбуванні відділень Державного Ощадного банку у Ясинуватій, Авдіївці (Ясинуватський район) і в Куйбишевському районі Донецька в листопаді й грудні 2009 року і відділення Приватбанку в Авдіївці в лютому 2010 року.

Правоохоронці повідомляють, що аналіз записів відеоспостереження і свідчення свідків дозволили припускати, що при пограбуванні відділень Ощадбанку і Приватбанку в Авдіївці діяла одна і та ж група.

Була інформація, що грабіжники пересувалися на автомобілі ВАЗ-2106 бежевого кольору, була відома і приблизна комбінація цифр його держномера.

Крім того, в березні в Авдіївський міськвідділ надійшла заява про зникнення 19-річної дівчини.

"Перевіряючи її дружні зв'язки, оперативники встановили, що вона зустрічалася з 23-річним Іваном (ім'я змінено), якого з дня її зникнення теж ніхто не бачив", - повідомили правоохоронці.

Оглядаючи місце проживання хлопця, співробітники міліції знайшли серед його речей аркуш паперу, на якому було написано його ім'я і кілька цифр сум у рублях, євро, доларах і гривнях.

Підрахунок показав, що дані суми складають рівно четверту частину всіх грошей у різних валютах, яких винесено грабіжниками з останнього пограбованого у банку в Авдіївці.

Це дало можливість припустити, що зниклий чоловік брав участь у пограбуваннях, до того ж він підходив під опис одного з підозрюваних.

10 червня співробітники Державної автомобільної інспекції зупинили в Ясинуватському районі автомобіль ВАЗ-21063 бежевого кольору, в салоні якого на задньому сидінні був помічений пістолет.

Під час огляду транспортного засобу в багажнику була виявлена сумка, в якій були меч кустарного виробництва, кастет, біта, мисливська рушниця німецького виробництва та набої до неї, а також револьвер Маузер і розібраний пістолет.

"Коли повідомлення про дане затримання надійшло в Авдіївський міськвідділ міліції, ним зацікавилися особливо, так як машина збігалася з розшукуваним за розбоями не тільки кольором, а підходили під можливі варіанти і цифри держномери", - йдеться в повідомленні.

Крім того, водій машини виявився товаришем безвісти зниклого чоловіка, що ховається від працівників міліції.

Двоє затриманих зізналися у скоєнні збройних пограбувань чотирьох відділень банків.

Всього в групу входили чотири людини, включаючи зниклого без вісті Івана, старший з яких (33 роки) проживав у Донецьку, троє інших (всім по 23 роки) - у м. Авдіївка.

За даними правоохоронців, у березні члени групи вбили Івана і його подругу за зайву балакучість і надмірну витрату грошей, що могло загрожувати безпеці інших учасників групи.

У даний час двом затриманим висунуто обвинувачення у скоєнні чотирьох розбійних нападів на банки за ст.187 Кримінального кодексу (розбій), а також подвійного вбивства за ст.115 (навмисне вбивство).

Ведеться перевірка їх причетності до інших злочинів.

Розшукується ще один учасник групи.

Як повідомлялося, у грудні 2009 року троє невідомих у масках, озброєні пістолетом, пограбували відділення Ощадного банку в Куйбишевському районі Донецька.

ТСН.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині затримали банду, яка грабувала банки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути