середа, 15 квітня 2020 11:46

Дуже багато знав: на порозі квартири розстріляли екснардепа

Дуже багато знав: на порозі квартири розстріляли екснардепа
5 років тому у Києві біля власної квартири застрелили колишнього нардепа від "Партії регіонів" 52-річного Олега Калашникова. Фото: rbc.ua

15 квітня минає 5 років, як у Києві застрелили екснардепа Партії регіонів 52-річного Олега Калашникова. Кілер чекав його біля квартири у будинку на проспекті Правди, 31, у столичному мікрорайоні Виноградар. Убивство досі не розкрите.

Того вечора Калашников разом із дружиною Ольгою Соловйовою піднявся ліфтом на 8-й поверх. Жінка щойно зайшла у квартиру, як у чоловіка почали стріляти. Напередодні вбивства йому погрожували фізичною розправою за політичні погляди, зокрема, за заклики широко відзначати 70-ту річницю перемоги у Великій Вітчизняній війні.

"Пострілів було 5. Кілер стояв з боку сходової клітки. Спочатку влучив у ліву скроню. Стріляв зі зброї калібру 7,62 мм. Дружину не переслідували. Правоохоронців викликала сусідка. Останнім часом Калашникову погрожували, приходили смс", - розповідав тоді родич загиблого регіонала.

Слідство розглядало одразу кілька версій. Серед них - і політична діяльність, казав тоді ще радник голови МВС Антон Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишнього міністра підозрюють у вбивстві

"Серед версій - політична діяльність Калашникова, в тому числі пов'язана з участю в організації, фінансуванні та модерації так званого тітушечного антимайдана в Маріїнському парку. Його бізнес-інтереси і в тому числі питання позик і боргів. Особистісні відносини. Вбивство з метою пограбування та інші. Покійний дуже багато знав про те, хто і як фінансував антимайдан, який коштував Януковичу і його камарильї кілька мільйонів гривень у день", - казав Геращенко.

Олег Калашников став народним депутатом від Партії регіонів 2005 року. У липні 2006-го нардеп був учасником інциденту в наметовому містечку біля Верховної Ради між членами Партії регіонів і тележурналістами СТБ, після якого оператор потрапив у лікарню. Було порушено кримінальну справу, проте правоохоронці не знайшли доказів нападу депутата-регіонала на журналістів. Колеги-депутати, зі свого боку, створили тимчасову слідчу комісію, яка прийшла до висновку: поведінка Калашникова непристойна і заслуговує на осуд. Тому у виборчий список на дострокових парламентських виборах 2007 року Калашникова не включили. Ще раз балотувався до Верховної Ради 2012 року, але програв.

У Генпрокуратурі та СБУ перевіряли Олега Калашникова на причетність до сепаратизму та організації тітушок під час Євромайдану. Перевірялася інформація, що він керував антимайданом у Маріїнському парку.

Олег Калашников народився на Рівненщині. Учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС 1986 року. Служив у розвідці. 1997-го пішов у відставку. Мав звання полковника. Із 1997 року - голова Всеукраїнської громадської організації "Загальновоїнська спілка України".

Зараз ви читаєте новину «Дуже багато знав: на порозі квартири розстріляли екснардепа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути