Ексклюзиви
четвер, 06 вересня 2012 12:16

Допит Сильвіо Берлусконі тривав кілька годин

Допит Сильвіо Берлусконі тривав кілька годин
Допит, який проводили слідчі з міста Палермо, відбувся в середу ввечері у Римі.Фото: goldmag.biz

Колишній прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі протягом трьох годин давав слідчим свідчення у справі сенатора від його партії "Народ свободи" Марчелло Делл'Утрі, підозрюваного у пособництві мафіозній діяльності.

Допит, який проводили слідчі з міста Палермо, відбувся в середу ввечері у Римі.

Марчелло Делл'Утрі, який є одним з найближчих сподвижників і давніх друзів Берлусконі, проходить підозрюваним у справі про пособництво мафіозній діяльності, яку веде прокуратура Палермо. Як наголошується в повідомленні, сам екс-прем'єр є лише свідком у цій справі, передає РИА "Новости".

Раніше в місцевих ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що Делл'Утрі вимагав гроші в екс-прем'єра. Сенатора, з ім'ям якого пов'язано кілька скандальних судових процесів, називали "посередником" між Берлусконі і "Коза ностра", коли в 1970-1980-х роках той виплачував мафії "значні суми" грошей за те, щоб мати змогу вести підприємницьку діяльність на Сицилії.

У березні цього року Берлусконі переказав на рахунок подружжя Делл'Утрі 15 мільйонів євро, з яких 11 мільйонів відразу ж були переведені на рахунок одного з банків Домініканської Республіки. Усього ж за останні 12 років Берлусконі перерахував Делл'Утрі близько 40 мільйонів євро.

За офіційною версією, банківський переказ, здійснений Берлусконі напередодні винесення Касаційним судом рішення стосовно Делл'Утрі, який ухвалив переглянути справу сенатора в апеляційному суді, було зроблено в рамках угоди купівлі-продажу вілли на озері Комо.

Проте слідчі вважають, що він був зроблений з інших причин, які вони мають намір встановити. Для цього прокуратура Палермо раніше вже неодноразово викликала Берлусконі для надання свідчень, проте політик ігнорував ці запрошення. Крім того, наприкінці липня у справі Делл'Утрі допитали як свідка старшу доньку Берлусконі Марину, яка давала свідчення упродовж двох годин.

Сам скандальний сенатор назвав черговий суд стосовно себе "політичним процесом", який зачіпає і Берлусконі, тому що той вирішив повернутися на політичне поле.

Зараз ви читаєте новину «Допит Сильвіо Берлусконі тривав кілька годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути