пʼятниця, 13 липня 2012 04:55

Берлусконі вирішив знову стати прем'єром

Берлусконі вирішив знову стати прем'єром

Партія Сильвіо Берлусконі Народ свободи (НС) буде висувати кандидатуру свого лідера в кандидати на посаду прем'єр-міністра Італії після чергових парламентських виборів, які відбудуться на Апеннінах в 2013 році.Про це повідомив в п'ятницю ввечері глава парламентської групи НС Фабріціо Чіккітто.

"Так, Берлусконі буде кандидатом на посаду прем'єра. Всі з цим згодні. Коли є Берлусконі, питання про проведення праймеріз не виникає", - сказав Чікітто після закінчення наради на цю тему, яка відбулася в неофіційній римській резиденції Берлусконі палаццо Граціолі.

На зустрічі з Берлу сконі, крім Чікітто, були присутні також секретар НС Анджеліно Альфано, колишній міністр оборони Іньяціо Ла Русса та інші представники керівництва партії.

Про те, що відомий політик, який не раз заявляв, що не планує більше претендувати на головну керівну посаду в країні, знову готовий очолити уряд у разі перемоги своєї партії на виборах, 11 липня повідомила газета Corriere della Sera.

Прихильники екс-прем'єра і його однопартійці досить емоційно висловили своє задоволення повідомленнями про те, що Берлусконі планує повернутися на політичне поле.

Зокрема, один з колишніх міністрів уряду Берлусконі Джанкарло Галан зазначив, що отримує ні з чим не порівнянне задоволення від того, що екс-прем'єр знову вступає "в гру".

Спікер Палати депутатів національного парламенту Італії Джанфранко Фіні, навпаки, вважає, що італійці давно зрозуміли, що час "наївних обіцянок" і "невиконаних обіцянок" минув, тому Берлусконі навряд чи вдасться домогтися того, на що він розраховує, висуваючи себе на посаду прем'єр-міністра.

Глава південній італійській області Апулія, відомий на Апеннінах політик Ніки Вендола вважає можливе повернення Берлусконі в політику "згубним" для італійського суспільства.

"Ми повинні звільнитися від берлусконізму і від його культурної та соціальної моделі, яка отруювала нашу країну протягом 20 років", - уклав він.

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі вирішив знову стати прем'єром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути