вівторок, 09 жовтня 2012 11:12

Донеччанин забив бабусю металевим прутом з гаками, бо у неї не було чого красти

Донеччанин забив бабусю металевим прутом з гаками, бо у неї не було чого красти
На тілі загиблої жінки судмедексперти нарахували близько 28 ударів прутом. Фото: tambov.mk.ru

У Тельманівському районі Донецької області правоохоронцями затримано 49-річного чоловіка, який за металевий посуд і хліб до смерті побив металевим прутом 89-річну пенсіонерку, повідомили у Відділі зі зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в Донецькій області.

У Тельманівський райвідділ міліції від місцевого жителя надійшло повідомлення про те, що вранці у власному будинку в селищі Гранітне його дружина виявила труп своєї літньої матері.

В ході відпрацювання первинної інформації та опитування сусідів загиблої було встановлено, що люди бачили одного з місцевих жителів, який ходив по їхній вулиці з малолітнім сином. Невдовзі міліціонери від цього 7-річного хлопчика дізналися, що він став свідком жорстокого побиття немолодої жінки.

Його батько, 49-річний житель селища, наказав йому йти разом з ним красти метал до знайомої самотньої пенсіонерки, але у неї знайшов тільки три металеві каструлі і чотири кришки. У гніві чоловік кулаком вдарив пенсіонерку в обличчя, хлопчик злякався і втік додому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Кіровоградщині молода сім'я переїхала в новий будинок і знайшла труп колишнього господаря

Але, як з'ясувалося в ході оперативного слідства, на цьому гнів чоловіка не закінчився, він кілька разів намагався душити жінку, а потім, побачивши біля вхідних дверей металевий прут з гаками, став ним бити стареньку.

На тілі загиблої жінки судмедексперти нарахували близько 28 ударів цим прутом, останні з яких виявилися смертельними.

Після того, як жінка перестала подавати ознаки життя, чоловік пішов обшукувати будинок, щоб знайти цінні речі або гроші. Однак, нічого не знайшовши, він пішов, забравши металевий посуд і хліб.

Незабаром зловмисник був затриманий міліцією.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого, який був сім разів раніше судимий за крадіжки, хуліганство, розбій та незаконне виготовлення, зберігання вогнепальної зброї, міліцією був виявлений і вилучений артилерійський снаряд та фрагмент ручної гранати, який містить вибухову речовину.

У відношенні фігуранта порушено кримінальну справу відразу за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України: частини 2 статті 115 (умисне вбивство при обтяжуючих обставинах), частини 4 статті 187 (розбій, вчинений із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), частини 2 статті 304 (втягнення малолітнього у злочинну діяльність), частини 3 статті 15, частиною 3 статті 185 (незакінчена замах на крадіжку чужого майна, поєднану з проникненням у житло), частини 1 статті 263 (незаконне придбання, носіння та зберігання боєприпасів і вибухових речовин). Йому обрано запобіжний захід у вигляді арешту, він перебуває в СІЗО Маріуполя.

Зараз ви читаєте новину «Донеччанин забив бабусю металевим прутом з гаками, бо у неї не було чого красти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути