субота, 06 жовтня 2012 12:10

Спецтема: Розстріл у "Каравані"

Теща Мазурка під час обшуку намагалася проковтнути сім-картку телефону - ЗМІ

Теща Мазурка під час обшуку намагалася проковтнути сім-картку телефону - ЗМІ
Ярослав Мазурок потрапив у поле зору оперативників практично відразу після злочину. Фото: zhzh.info

Вбивця охоронців ТРЦ "Караван" Ярослав Мазурок потрапив у поле зору оперативників практично відразу після злочину завдяки дзвінкам людей з Львівської області, які упізнали в ньому знайомого. Про це повідомило "Сегодня" джерело в МВС.

Мазурок засвітився в базі, де реєструють власників зброї - якийсь час назад він подав туди заяву про втрату газового пістолета. (Ймовірно, саме цю зброю з газової він переробив у бойове і використовував на місці злочину). Саме за втрату зброї він був звільнений з роботи.

У четвер у його київській квартирі провели обшук, вилучили деякі речі і провели аналіз ДНК - він збігся зі слідами злочинця в "Каравані". Також вдома знайшли устаткування для виготовлення саморобних куль. (Нагадаємо, раніше передбачалося, що стрілець може бути оболонським вбивцею, який теж стріляв із саморобної зброї. Але експертиза це не підтвердила). Зараз Мазурка будуть перевіряти на причетність до інших злочинів. Слідство припускає, що мотивом розстрілу стала боязнь Мазурка, що під час затримання міліцією в "Каравані" у нього знайдуть зброю і вийдуть на інші злочини. Тому він і зважився на вбивство охоронців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДНК Мазурка збіглося зі слідами в "Каравані": на нього вішають ще 17 вбивств

"Відразу після розстрілу та інформації з фото в ЗМІ йому зателефонувала мама зі Львівської області і запитала, чи не він це стріляв? Мазурок відповів, що "ні, просто схожий". Після чого мобільний відключив. Ми не будемо висувати звинувачення дружині, хоча питання до неї є: чому мовчала? Їй дзвонили його родичі і запитували, чи не Ярослав це, але вона відповідала, що не він, просто схожий", - розповідає джерело в МВС.

Теща Мазурка під час обшуку намагалася проковтнути сім-картку телефону, з якою вони зв'язувалися з Ярославом.

Мазурок жив у 9-поверхівці на Нивках. За словами мешканців, він проживав у квартирі тещі разом з дружиною Людмилою, яка працює на ринку, і 15-річною дочкою. У квартирі на 3-му поверсі в п'ятницю двері ніхто не відчиняв, але крізь штори був видно світло.

"У середу наш будинок оточили люди зі зброєю, ми не могли зрозуміти, що сталося. Дружину Слави під руки кудись повели. Більше ми її не бачили ", - кажуть сусіди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пытался вызвать у людей положительные эмоции, а вызвал панику, наряд полиции и Сатану" - Ярослав Мазурок

Студентки, які живуть в його під'їзді, впізнали стрілка.

"Це таки він? Бачиш, я ж казала ще минулого тижня, що це він ", - каже студентка Олена Бондаренко.

"Я живу трохи вище. Це він - 100%. За кілька тижнів до розстрілу я сидів на лавочці пізно ввечері. Підійшов цей Ярослав, сіли і закурили, почали говорити про життя. Поцікавився у мене, чим я займаюся. Сам сказав, що перебивається тимчасовими заробітками, шукає роботу, і дізнався у мене, чи немає якихось халтур для нього", - говорить мешканець будинку, який не захотів називатися.

Жителі райцентру Кам'янка-Бузька у Львівській області новину про Ярослава обговорювали одразу після вбивства. Але його сусіди на вулиці Залізнична сперечалися: комусь здавалося, що очі не такі, комусь - ніс. Коли на вулиці з'явилася міліція, сумніви зникли. Сусід каже, що Ярослава впізнав одразу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрюваний у вбистві охоронців "Каравану" був неонацистом і читав Гітлера

"Як ввечері по телевізору побачив відео з "Каравану", так з дивана схопився - Славка, наш сусід! І хода, і манера - все його! Я його тут 18 серпня бачив, він приїжджав на день народження до своєї мами. Він і раніше був дуже замкнутим, а останні 5-6 років рідко приїжджав і майже ні з ким не вітався. А в серпні повз мене пройшов і навіть голови не повернув. Хоча сусіди кажуть, що у шкільні роки він був дуже задиристим хлопчиськом, частенько бився. А ось мама в ньому душі не чула - єдиний син! Як тільки рідні з Києва їй повідомили, їй стало погано, швидка до неї приїжджала. Вона взагалі плакала і говорила, що жити не хоче. У четвер я бачив, як вона ходила по вулиці, а зараз очей не показує", - розповів сусід.

За його словами, Мазурок працював особистим охоронцем якогось високого чиновника в столиці: "Мені так мама його якось сказала".

ВІДЕО: В інтернеті з'явилося відео вбивства охоронців "Каравану"

Мама Мазурка - Галина - зараз на пенсії, раніше працювала бухгалтером. Батько помер кілька років тому після важкої хвороби, він працював на паркетній фабриці. Дружину Мазурка тут бачили тільки раз - симпатична і привітна жінка.

На своїх сторінках у соціальних мережах Ярослав старанно приховував своє фото. Є тільки його фотографії зі школи та під час служби. Так само тут є фото дружини і дочки на фоні "Каравану". Останнім часом він займався будівельними роботами, а раніше працював на "Квазар-мікро". Кажуть, через запальний характер його звільнили.

У п'ятницю від джерела в МВС стало відомо, що Ярослава ще не затримали.

Зараз ви читаєте новину «Теща Мазурка під час обшуку намагалася проковтнути сім-картку телефону - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути