понеділок, 05 червня 2023 10:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Діяли за легендою. СБУ "спакувала" одразу трьох російських агентів

Діяли за легендою. СБУ "спакувала" одразу трьох російських агентів
СБУ знешкодила "легендовану" групу агентів ФСБ, які шпигували за "центрами прийняття рішень" у трьох регіонах України. Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України провела масштабну спецоперацію у декількох областях України.

Затримано трьох учасників агентурної мережі ФСБ і встановлено особу їхнього російського куратора, повідомила 5 червня пресслужба СБУ.

"СБУ знешкодила легендовану групу агентів РФ, які шпигували за так званими центрами прийняття рішень у трьох регіонах країни. За завданням спецслужби ворога зловмисники збирали розвіддані про локації, озброєння та особовий склад Сил оборони у центральній та південній частині України. За кожне виконане завдання російські агенти отримували від агресора до 550 доларів на власні картки. Сума залежала від терміновості і якості виконаної роботи", ‒ ідеться у повідомленні.

На Вінниччині затримано місцевого жителя, який намагався визначити координати штабу командування Повітряних сил ЗСУ та підрозділів Національної гвардії. Для цього ворожий агент проводив фото-, відеозйомку українських об'єктів та прилеглої місцевості з вікон магазинів та інших розташованих неподалік будівель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чинний посадовець Херсонської ОВА виявився зрадником

У Дніпропетровській області викрили агента ФСБ із позивним "Грім". Зловмисник малював для окупантів схеми оборонних рубежів на території Кривого Рогу і визначав місця зберігання техніки та боєприпасів у місті. Для збору розвідінформації він діяв "за легендою" безробітного. Зокрема, періодично влаштовувався на підсобні роботи поблизу або на території критичних об'єктів.

В Одесі затримали учасника російської агентурної мережі, який вивідував паролі для пересування по території міста у комендантську годину та для проїзду блокпостів.

"Щоб одержати ці відомості, він намагався в темну використовувати своїх знайомих серед українських військових та правоохоронців. Також він мав визначити GPS-координати військових об'єктів у районі обласного центру. Для цього об'їжджав місцевість та робив спеціальні позначки на електронних картах", ‒ звітує відомство.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили всім затриманим про підозру.

Служба безпеки зібрала докази на ворожу пособницю, яка налагодила канал фінансування бойовиків так званої ДНР. Одеситка, яка організувала збір грошей для російських окупантів отримала понад 11 років тюрми. Торік у грудні контррозвідники затримали зрадницю під час контрдиверсійних заходів на Одещині.

Зараз ви читаєте новину «Діяли за легендою. СБУ "спакувала" одразу трьох російських агентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути