середа, 10 березня 2021 12:01

Дівчинку в дитсадку залишили без подарунка, бо батько не здав на нього гроші

У Чернівцях у дитячому садку №42 "Перлинка" вибухнув скандал. Батько вихованиці дитсадка Ігор Лесько заявив, що його дитину демонстративно не привітали на 8 березня, адже він не здав грошей на подарунок.

Чоловік опублікував фото в групі "СтопХам Буковина" у Facebook, на якому зображено, як дівчатка граються подарованими на свято іграшками, натомість його донька сидить окремо за столом без подарунка. Він впевнений, що фото зробили спеціально, щоб показати, що його дитину покарано, пише ІА АСС.

"Батьки збирали гроші на 8 березня. Привітали дівчаток. Мою дитину не привітали демонстративно. Можна було вивести її з групи, подзвонити й сказати: "Заберіть дитину раніше".Або ще якось вирішити цю ситуацію педагогічно. А вони привітали при всіх, а моя дитина сиділа й плакала", - розповів Ігор Лесько.

Автор: acc.cv.ua
  Дитину демонстративно не привітали на 8 березня, адже батько не здав грошей на подарунок
Дитину демонстративно не привітали на 8 березня, адже батько не здав грошей на подарунок

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учителька цькує дітей і шантажує батьків: подробиці

Батько дівчинки вважає такі дії колективу садочку неприпустимими, і каже, що це булінг. Також чоловік виступив проти батьківських комітетів і пояснив, чому не здав гроші на подарунок.

"Вони купили декілька динозавриків пластмасових і зібрали на це 300 гривень. І жодних чеків, жодних звітів. Так звані батьківські комітети збирають гроші на подарунки, на якісь незрозумілі заходи, проводять їх безпосередньо в державній установі. Я гроші не здаю з однієї простої причини – жодних звітів мені не надають. У результаті мою дитину покарали. Річ навіть не в тому, яку психологічну травму нанесли моїй дитині. Вона стане сильнішою. Річ у тім, що батьківські комітети не мають існувати в садочках та школах", - сказав батько дитини.

Відомо, що такі ситуації в дитячому садку стаються не вперше.

"Минулими разами ми теж не здавали гроші, але питали, скільки коштує подарунок, щоб не обділяти мою дитину. Але батьківський комітет каже, що їм потрібна конкретна сума, щоб привітати і вихователів. Я сказав, що не хочу їх вітати, хочу привітати лише мою дитину. Мені відповіли, що ні, а, отже, ваша дитина лишиться без подарунка", - сказав Ігор Лесько.

Своєю чергою завідувачка садочку Аліна Колибняк каже, що зі слів вихователів вона знає: фото спеціально ніхто не надсилав.

"У садочку гроші ніхто не збирає. Усе, що робить батьківський комітет, він робить на власний розсуд. Вони мають власні групи в соцмережах і там спілкуються. Їх ніхто ні до чого не зобов'язує", - розповіла завідувачка Аліна Колибняк.

У дошкільній установі цю ситуацію вивчають. В Управлінні освіти Чернівецької міської ради також запевнили, що з'ясовують цей інцидент.

"Звичайно, це неправильно, бо жодних подарунків до 8 березня ніхто не має робити. Батьки мають робити їх вдома, а не в закладі", - повідомила заступниця начальника управління освіти і науки Чернівецької міськради Ніна Вітковська.

Чиновниця додає, що чекатиме пояснень від директора та працівників садочка, винних притягнуть до відповідальності.

У Кривому Розі в одній зі шкіл вибухнув скандал. У батьківській групі попросили людей здати кошти на день народження вчительки. Як виявилося, гроші відправила лише половина учнів. Але на інших від однієї з матерів надійшла величезна кількість принижень і образливих слів.

Зараз ви читаєте новину «Дівчинку в дитсадку залишили без подарунка, бо батько не здав на нього гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути