вівторок, 27 вересня 2011 15:44

Діда-грибника 3 доби шукали у рівненському лісі

Діда-грибника 3 доби шукали у рівненському лісі

Рибалки повернули додому знесиленого 74-річного Вадима Смірнова з дачного масиву в селі Кам'яна Гора Костопільського району на Рівненщині. Чоловік заблукав і не міг знайти дороги. Минулої суботи він пішов до лісу по гриби, але до хати не повернувся.

Вадим Олександрович зник 24 вересня. По обіді близько 14.30 він узяв з собою корзину, ніж для зрізанні грибів і пішов. Його рідні не хвилювалися, бо дід добре знав місцевість.

"Батько понад 20 років ходив по гриби в одне й те саме місце. Кожну стежку знав, вмів орієнтуватися по деревах та сонцю", - розповів син Ігор. – "Раніше тато був військовим, служив в Сибіру. Він звик багато ходити пішки, підтримував гарну фізичну форму".

Того дня Вадим Смірнов не узяв з собою мобільний телефон. Його пенсіонеру подарували сини, однак чоловік не любив ним користуватися.

"Мама запереживала, коли він не повернувся до темряви. Одразу подзвонила мені та брату Олександру", - розповів чоловік. – "Викликали міліцію, щоб допомогли шукали батька. Ми самі уже й кричали в лісі, і звали – все марно".

На пошуки грибника кинули понад 70 міліціонерів, рятувальників та лісівників. Вони прочісували село і ліс, однак за дві доби не знайшли навіть слідів Смірнова.

В селі кажуть, що у місцевому лісі біля болота є блудні місця, де людина втрачає орієнтацію. Пенсіонер натрапив на одне з них

"Вадима Смірнова знайшли тільки на третій день. Сьогодні опівдні його випадково підібрала компанія молодих рибалок, які також заблукали у лісі. Хлопці мали автомобіль і відвезли грибника додому. Дід був сильно виснажений, бо не їв і не пив багато часу", - додала Тамара Лисенко, керівник прес-служби обласного управління міліції.

Рідним чоловік пояснив, що не міг вернутися, бо раптом стало зле. Під час прогулянки у нього почали відмовляти ноги. Тому він і мусив чекати в лісі на допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Діда-грибника 3 доби шукали у рівненському лісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути