вівторок, 27 вересня 2011 15:01

На Поліссі випадково застрелили браконьєра

На Поліссі випадково застрелили браконьєра

В понеділок увечері поблизу села Радове Зарічненського району на Рівненщині застрелили 27-річного Анатолія Саковця. Лісники кажуть, що гналися за озброєним браконьєром. Один із переслідувачів випадково натиснув на курок.

Близько 23-ої години вечора Саковець незаконно полював. Приїхав на мотоциклі і стріляв "з-під фар". За такого способу у звірів майже немає шансів втекти.

"Це варварство, справжній мисливець собі такого не дозволить. Ми вже давно слідкували за цим хлопцем. Мали упіймати його ще у п'ятницю, але не вдалося, - розповів Ігор Бренич, голова обласного Товариства мисливців та рибалок. – І тут вчора ввечері дзвонить наш єгер і каже, що бачив цього хлопця у лісі. Вирішили не гаяти часу і узяти браконьєра на місці, щоб передати правоохорнцям. Але під час затримання стався нещасний випадок".

У захваті на допомогу єгеру прийшли колеги-мисливці та лісова охорона. Разом мали оточити та схопити селянина з рушницею.

Наздогнав молодика єгер Віталій. Однак браконьєр не хотів здаватися і чинив опір. Між чоловіками зав'язалася бійка. Якимось чином рушниця вистрелила – можливо, коли єгер рвонув її на себе. Зараз цю версію перевіряють слідчі.

"Він не мав наміру вбивати того хлопця. Шкода, що так сталося", - каже Ігор Бренич.

В селі розповідають, що Анатолій Саковець був безробітним.

"Наскільки я знаю, його упізнали вранці. Знайшли неподалік автобусної зупинки, - зазначив Петро Харковець, сільський голова Кухче. – Анатолій немісцевий, родом з сусідньої Кухотської Волі. У Радовому жив в приймах - одружився на місцевій дівчині. Тепер його вдова залишилася з 3-місячною дитиною на руках".

"За фактом вбивства з необережності порушено кримінальну справу. Мають провести ще низку експертиз. Тоді можна буде дізнатися, як все відбувалося насправді", - додала Людмила Суржук з прес-служби обласної прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «На Поліссі випадково застрелили браконьєра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути