субота, 03 березня 2012 16:46

Дід виніс з вогню трьох онуків на Рівненщині

Дитяча забавка із сірниками стала причиною пожежі в райцентрі Острог Рівненської області. Сьогодні вранці 3 березня рятувальники гасили приватний будинок, в якому мешкає багатодітна родина Рибаків.

"Сигнал тривоги отримали о 9.15 – люди повідомили, що горить хата. Побачили, як з вікон валить густий чорний дим. А всі ж сусіди знають, що там проживає молода сім'я з неповнолітніми дітьми", - розповідає капітан Дмитро Мельник з обласного управління МНС. – "На місце негайно виїхав черговий караул. Вогнеборці зайшли всередину палаючого будинку у пошуках потерпілих, але жильців там уже не було - вони встигли вискочити на двір".

Пожежу рятувальники ліквідували досить швидко. У одній з кімнат вигорів тільки диван, дитяча колиска та квадратний метр підлоги.

"У той момент в помешканні перебували 24-річна невістка господаря та її четверо дітлахів. Молода матір годувала грудне немовля в сусідній кімнаті. Раптом до неї прибігла 6-річна донька Марія. Дитина кричала, що горить кімната", - додає Дмитро Мельник. –"Господиня у паніці схопила немовля і вибігла з ним на вулицю. А донька та двоє синочків залишилися у будинку".

У ситуації миттєво зорієнтувався 46-річний свекор Петро, який порався по господарству надворі. Побачивши перелякану невістку, він зблід і кинувся у хату. У диму напомацки знайшов Марічку та ще двох онуків – 4-річного Максима та 1,5-річного Петра. Усіх дітей дід виніс на собі на свіже повітря.

Жоден з малюків не постраждав та медичної допомоги не потребує. Після пожежі рятувальники мали розмову з батьками – щоб краще доглядали за дітьми.

Як виявилося, диван і колиска загорілися через дитячі пустощі. Старший з хлопчиків зізнався, що знайшов сірники і почав їх підпалювати просто в кімнаті. Від одного сірника загорілася постільна білизна на дивані. Меблі почали диміти, тож молодші діти злякалися і сховалися у кутах кімнати, а старша сестра побігла по допомогу до матері.

Зараз ви читаєте новину «Дід виніс з вогню трьох онуків на Рівненщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути