середа, 15 лютого 2012 14:46

Масштабна пожежа в гондураській в'язниці: вогонь убив 272 людини

Масштабна пожежа в гондураській в'язниці: вогонь убив 272 людини

У Гондурасі в тюрмі сталася пожежа, жертвами якої стали щонайменше 272 людини, передає Reuters з посиланням на офіційну заяву влади. Більшість із загиблих - в'язні. Директор в'язниці Данило Орельяна підтвердив загибель щонайменше 200 осіб.

Інцидент стався 14 лютого в місті Комаягуа, розташованому в 75 кілометрах від столиці Тегусігальпа. Глава судово-медичної служби Люсі Мардер зазначив, що дані про загиблих попередні і їх число може ще збільшитися. Всього у в'язниці містилися близько 850 ув'язнених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судно з мазутом горіло в Азовському морі

До місцевих лікарень доставлені десятки ув'язнених з опіками та іншими травмами, розповів іспанському інформагентству Efe представник пожежників Хосе Гарсіа. Також постраждалі були госпіталізовані до лікарень столиці: серед них 30 осіб з сильними опіками.

Деяким ув'язненим вдалося вибратися з палаючої в'язниці через дах будівлі, розповіли їх родичі. Влада побоюється, що в метушні багатьом злочинцям вдалося втекти.

Про причини пожежі поки не повідомляється. Слідчі припускають, що в'язницю міг підпалити хтось з ув'язнених. За іншою версією, спалах стався через коротке замикання. За деякими даними, у в'язниці також була перестрілка.

Зараз ви читаєте новину «Масштабна пожежа в гондураській в'язниці: вогонь убив 272 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути