вівторок, 07 лютого 2012 06:30

Судно з мазутом горіло в Азовському морі

10 членів екіпажу, серед яких одна жінка, евакуювали рятувальники з суховантажу "Іван Викулов" 5 січня. Судно було за 50 км від коси Арабатська стрілка в Криму. О 6.50 через вибух у каюті одного з матросів там почалася пожежа.

— Из-за очень сильного штормового ветра и мороза минус 15 пожар распространялся очень быстро, — каже перший помічник капітана Владислав Сєлін.

Російське судно завдовжки 140 м і завширшки 16 м із 28 січня було в Азовському морі на стоянці через кригу. Перевозило з Алжиру в Ростов-на-Дону 100 т мазуту та 50 т дизельного пального.

— Води, де загорівся корабель, належать до нашої зони відповідальності. Ми туди одразу направили вертоліт Мі-8. Наші хлопці долетіли за годину. Сісти не було можливості, так вони знизилися над палубою і викинули мотузяну драбину. 10 членів екіпажу забрали, а капітан, його двоє помічників і боцман залишилися на судні гасити пожежу. Їх через 5 годин забрав російський криголам "Капитан Мошкин", — розповідає російською в понеділок уранці Володимир Іванов з управління з надзвичайних ситуацій Криму.

— Коли прилетів вертоліт, усі зраділи. Ми б залишилися на судні, але капітан наказав евакуйовуватися, — додає Владислав Сєлін.

Що стало причиною вибуху з'ясують, коли суховантаж відбуксирують. Судновласник шукає кошти на це. Усіх членів екіпажу відвезли в Ростов-на-Дону.

Якби мазут і дизельне пальне, що транспортує судно, вилилося в море, то утворилася б нафтова пляма діаметром близько 20 км, за словами екологів.

3 лютого в Євпаторійському торговельному порту загорівся суховантаж "Рейна". В електрощитовій машинного відділення сталося коротке замикання, через перевантаження мережі. Горіли електрокабелі, проводка й обшивка.

Зараз ви читаєте новину «Судно з мазутом горіло в Азовському морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути