понеділок, 19 квітня 2021 18:10

Дешеві, тому мають попит: в Україну завозять отруйні таблетки "для схуднення"

Дешеві, тому мають попит: в Україну завозять отруйні таблетки "для схуднення"
Продають їх під під брендами відомих світових виробників Фото: pixabay.com

Українські митники викрили постачання небезпечних психотропів в Україну, які нібито призначені для схуднення.

Продають їх під брендами відомих світових виробників, пише Сьогодні. Одна з жінок купила препарати, бо хотіла схуднути до літа. Коли почала їх приймати - одразу захворіла.

"Вирішила піти до лікаря, дізнатися, на тлі чого це. Він мене запитав: "Чи починала якісь препарати, вітаміни пити?" Ну я йому сказала, що кілька днів. Він мені порадив їх здати на експертизу. Я віддала, і виявилося, що це дешева підробка", – розповіла Валерія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Києвом "накрили" банду з товаром на $1,5 млн

Підробки штампують у Киргизстані. Оформляють як косметику, прикраси й незаконно доставляють в Україну. Митна служба тільки за останній місяць вилучила кілька партій таких препаратів.

"На них немає дати виробництва, терміну придатності, виробника. На деяких є назва, що може вважатися назвою виробника, але в інтернеті немає жодних згадок про такого виробника", – пояснила представниця пресслужби Київської митниці Ольга Неділя.

Такі препарати дешеві, тому і попит на них величезний. Замовляють і навіть не знають, що до складу препарату входить отрута.

"У кожній посилці є сибутромін, і він належить до психотропних речовин, обіг яких обмежений. І ми в межах своїх повноважень затримуємо ці відправлення поштові", – додали на митниці.

Терапевтка Мар'яна Селюк каже: такі підробки можуть серйозно зашкодити здоров'ю.

"Виснажуються повністю серцево-судинна система і шлунково-кишковий тракт, нервова система. Тобто таке йде виснаження по всіх органах і системах, що для здорової людини це тільки на шкоду", – сказала медик.

Купувати такі препарати слід тільки за призначенням лікаря, та й тоді потрібно перевіряти. Якщо на пакованні немає голограмних позначок захисту – це підробка.

Київські оперативники затримали дві сімейні пари за виготовлення та збут наркотиків Одна пара організувала у власній квартирі виготовлення психотропів та наркотиків, а інша - їх збувала.

Зараз ви читаєте новину «Дешеві, тому мають попит: в Україну завозять отруйні таблетки "для схуднення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути