пʼятниця, 09 травня 2014 17:58

День Перемоги в Києві: на православну ходу напав одинокий комуніст
12

Фото: Gazeta.ua

Кілька тисяч міліціонерів, само оборонців та бійців Національної гвардії, сьогодні перекрили центр Києва у зв'язку з днем Перемоги. Вранці до парку приїхала делегація перших осіб країни на чолі з в.о. президента Олександром Турчиновим та прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком. Міліція нікого не впускала до парку поки перші особи не поклали вінки.

Після 15-хвилинної церемонії парк відкрили для простих українців. До парку потяглись одинокі ветерани та небайдужі жителі столиці. Дехто на собі мав синьо-жовті стрічки та прапори або гвардійські стрічки.

Туди одразу прибула делегація на чолі з Петром Симоненком, який разом з сотнею комуністів поклав квіти. Під час церемонії виник невеликий конфуз – Симоненко довелось чекати, поки поки квіти покладуть двійко ветеранів.

"Вже сьоме десятиліття в наших серцях не тьмяніє, і не старіє світла пам'ять про Велику Перемогу. Пам'ятають про неї і сиві ветерани, і діти війни, і більшість сучасної молоді. Пам'ятають, бо крізь простір і час вона наповнює особливим змістом і змістом нашу історію, культуру, життя суспільства і кожної людини", - заявив лідер комуністів. Пообіцяв і дальше боротись за ветеранів у Верховній Раді.

Наступними до парку прийшла колона регіоналів з великою кількістю українських прапорів. Серед них поодиноко майоріли партійні. До двох тисяч регіоналів на чолі з депутатом Нестором Шуфричем поклали квіти до вогню. Усі учасники мали гвардійські стрічки пов'язані з синьо-жовтими стрічками.

Зазначимо, що і комуністи і регіонали, свою ходу організовували від готелю Салют, що поруч з парком.

Найдовше йшли до пам'ятника слави колона "прогресивних соціалістів" на чолі з хресним ходом віруючих однієї з православних конфесій. До півтисячі активістів пройшлись маршем від метро Арсенальна до парку Слави.

Ще під час формування свої колони між перехожими та активістами виникло кілька словесних перепалок. Одну з них навіть довелось розтягати міліціонерами. Уже під час руху колони на її чоло вибіг чоловік у майці з написом "СССР" та почав називати віруючих фашистами. Його відтіснили правоохоронці та влаштували особистий супровід у вигляді двох капітанів міліції, які вели його до Вічного вогню.

Зараз ви читаєте новину «День Перемоги в Києві: на православну ходу напав одинокий комуніст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути