Ексклюзиви
четвер, 20 квітня 2023 07:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Де тривають найзапекліші бої: показали свіжі карти війни в Україні
5

Російські загарбники атакують у Бахмуті невеликими штурмовими групами по 5-6 осіб. Тільки за попередню добу там відбулося 34 бойових зіткнення.

Разом з тим ворог намагається обмежено наступати поблизу Авдіївки та Мар'їнки. Свіжі карти бойових дій в Україні оприлюднив Інститут вивчення війни (ISW).

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Луганській області
Карта бойових дій у Луганській області

Російські війська 19 квітня здійснили обмежені атаки поблизу Кремінної. За даними українського Генштабу, загарбники вели безуспішні наступальні дії поблизу Кремінної та Діброви. Російські блогери стверджували, що війська РФ також атакували на північ від Кремінної в районі Куп'янська, поблизу Синьківки. Інший російський блогер опублікував кадри, де нібито підрозділи 76-ї десантно-штурмової дивізії діють поблизу У Південному угрупованні військ РФ заявили, що підрозділи Південного військового округу та артилерія 2-го армійського корпусу ЛНР зірвали дві ротації українських військ поблизу Білогорівки та Спірного.

Деякі російські блогери стверджували, що українські сили відступили від Спірного, а інші заявляли, що ЗСУ контролюють Спірне і тривають бої на схід від населеного пункту. Аналітики поки не мають візуального підтвердження того, що українські сили відступили від Спірного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза висока: Генштаб попередив українців про небезпеку

У Донецькій області запеклі бої тривають за Бахмут. За даними українського Генштабу, ЗСУ відбили російські наземні атаки поблизу Ступочок вздовж траси T0504 Костянтинівка ‒ Часів Яр ‒ Бахмут. За попередню добу у місті відбулося 34 бойових зіткнення. Російські війська в Бахмуті атакують одиничними штурмовими групами по 5-6 осіб. Російські блогери стверджували, що сили "Вагнера" значно просунулися в міських районах на північному заході Бахмута і взяли під контроль територію на північ від вулиці Весела, включаючи територію Бахмутської лікарні № 2. Один з російських блогерів стверджував, що бойовики штурмують українські позиції до вулиці Маршала Толбухіна, яка лежить між західним Бахмутом і східним Хромовим. Деякі російські джерела стверджували, що війська РФ уже контролюють близько 90% Бахмута.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Бахмуті
Карта бойових дій у Бахмуті

Російські війська також продовжили наземні атаки біля Авдіївки. За даними українського Генштабу, загарбники безуспішно наступали в напрямку Авдіївки, Степового, Бердичів та Сіверного. А також на північно-західній околиці Донецька біля Водяного, Первомайського, Невельського та поблизу Мар'їнки й Побєди. Російські блогери стверджували, що війська РФ просунулися на захід від Новобахмутівки і поблизу Кераміка, біля Первомайського та Невельського. Окрім того, російські джерела заявляють про позиційні бої та просування по проспекту Дружби в Мар'їнці.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Донецькій області
Карта бойових дій у Донецькій області

Російські війська 19 квітня також здійснили наземні атаки на заході Донецької області. За інформацією Генштабу ЗСУ, безуспішні російські наступи були поблизу Пречистівки та Вугледара. Російські блогери опублікували кадри, де нібито підрозділи 155-ї ОМСБр збивають український літак Су-25 поблизу Вугледара. Російські джерела також стверджували, що українські сили ведуть безуспішну розвідку в районі Вугледару.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Запорізькій області
Карта бойових дій у Запорізькій області

Російські війська продовжували вести оборонні дії на Запорізькому та Херсонському напрямках. На супутникових знімках, опублікованих 18 квітня, видно, що загарбники продовжують використовувати базу, яку вони побудували наприкінці 2022 року поблизу Генічеської Гірки. Окупанти заявляли, що збудували кілька ешелонів оборонних споруд на східному березі Дніпра в Херсонській області.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Херсонській області
Карта бойових дій у Херсонській області

Російські джерела також стверджували, що 19 квітня українські війська здійснили обмежені наземні атаки в Запорізькій області. Російські блогери пишуть, що підрозділи 291-го мотострілецького полку відбивали українські розвідки на Запоріжжі.

Разом з тим російські війська вели регулярні обстріли на захід від Гуляйполя в Запорізькій та Херсонській областях.

На ранок 20 квітня основні зусилля російські загарбники зосереджують на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом минулої доби на цих ділянках фронту підрозділи ЗСУ відбили понад 55 атак противника.

Зараз ви читаєте новину «Де тривають найзапекліші бої: показали свіжі карти війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути