Ексклюзиви
четвер, 20 квітня 2023 06:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Найзапекліші бої йдуть за Бахмут і Мар'їнку: останні новини з фронту від ЗСУ

Найзапекліші бої йдуть за Бахмут і Мар'їнку: останні новини з фронту від ЗСУ
На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 421-ша доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник ціною великих втрат продовжує вести загарбницьку війну.

Основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках, повідомив уранці 20 квітня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Протягом минулої доби на зазначених ділянках фронту підрозділи ЗСУ відбили понад 55 атак противника.

"Найзапекліші бої йдуть за Бахмут та Мар'їнку. На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. Протягом минулої доби наші захисники відбили атаки противника в районі населеного пункту Хромове. На Мар'їнському напрямку минулої доби наші захисники відбили численні ворожі атаки в районах населених пунктів Мар'їнка та Побєда", – йдеться у повідомленні.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Триває комплексна перевірка бойової готовності збройних сил Республіки Білорусь. На Лиманському напрямку противник намагався покращити тактичне положення, вів безуспішні наступальні дії в районах південної околиці населеного пункту Кремінна та Серебрянського лісництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США оголосили про нову військову допомогу Україні

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Авдіївки, Водяного та Первомайського, успіху не мав. На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Вугледара. На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

"В населеному пункті Ізюмівка на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, близько 400 військовослужбовців строкової служби російських окупаційних військ, які розквартировані на базі відпочинку "Долина Скіфів", плануються до переміщення на оборонні позиції в районі населеного пункту Володимирівка в Криму", – звітує Генштаб.

Авіація Сил оборони за добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та два склади боєприпасів противника.

Російські окупанти концентрують у Бахмуті найбільшу кількість своїх сил, ворог хоче повністю взяти місто під свій контроль.

Проте Сили оборони України у динамічних боях стримують натиск противника, завдають росіянам суттєвих втрат.

Вчораі, окрім живої сили і техніки окупанта, підрозділи протиповітряної оборони також знищили два ворожих безпілотника – "Орлан" і ZALA.

Зараз ви читаєте новину «Найзапекліші бої йдуть за Бахмут і Мар'їнку: останні новини з фронту від ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути