пʼятниця, 23 вересня 2022 09:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Чому Україна не б'є по території Росії – в Міноборони пояснили

Чому Україна не б'є по території Росії – в Міноборони пояснили
За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, Україна веде оборонну війну, тому не планує завдавати ударів по території Росії. Фото: armyinform.com.ua

Україна веде оборонну війну, тому не планує завдавати ударів по території Росії.

Завдання ЗСУ – звільнити українські території. Про це в інтерв'ю YouTube-каналу "Ісландія" розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, в Харківській області українська армія провела оборонний наступ.

"Ми не агресори, не загарбники. Ми ведемо оборонну війну, в рамках якої можуть бути наступальні дії. Тому ми не будемо наступати на чужі території, ми повертаємо своє", – сказала Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнений Куп'янськ масовано атакує РФ, є скалічені діти

Україна дотримується міжнародного права щодо правил ведення війни, захищає свої території та не планує порушувати ці норми.

"Ми не росіяни, це треба чітко усвідомлювати. Як би ми не жартували на ці теми, бо це дійсно теми для українського фольклору. Україна святкуватиме перемогу, але Україна дотримується всіх норм міжнародного права і ми гарантуємо, що ми будемо їх дотримуватися", – наголосила Маляр.

За її словами, будь-які воєнні дії на окупованих територіях не вважаються порушенням міжнародних норм.

"Все, що окуповане, – це наше. Ми маємо право воювати, влучати на наших територіях, тому що це наші території", – додала заступниця міністра.

Українські воїни продовжують контрнаступ на сході України, де точаться запеклі бої. Збройним силам України вдалося прорвати оборону ворога на шляху до Лимана Донецької області. Такими є дані американського Інституту вивчення війни (ISW) станом на 23 вересня.

Загальні бойові втрати росіян на ранок 23 вересня становлять 56 060 осіб. За добу лави "200-х" поповнили ще понад 550 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Чому Україна не б'є по території Росії – в Міноборони пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути