понеділок, 02 серпня 2021 14:33

Чиновники "забули" заплатити 30 млн грн податку
3

Комунальне об'єднання "Київзеленбуд" обшукала податкова міліція. Службових осіб підприємства підозрюють в ухиленні від сплати податків.

Про це повідомила пресслужба ДФС.

Фото: ДФС України

"Службові особи декількох товариств, за попередньою змовою зі службовими особами Київзеленбуду, в період 2019-2020 років ухилились від сплати ПДВ на суму понад 30 мільйонів гривень. Зробили це шляхом укладення удаваних правочинів з фіктивними СГД", - зазначив голова ДФС Вадим Мельник.

Він додав, що за загаданий період зазначені підприємства на замовлення Київзеленбуду здійснили будівництво та реконструкції парків Києва на суму понад 220 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновники накрали на ремонтах київських лікарень

Обшуки провели в офісних приміщеннях Київзеленбуду та інших товариств. Вилучили первинні фінансово-господарські документи з проведених робіт: ремонти та реконструкції парків, тендерні документації та інші.

Досудове розслідування триває.

Серія обшуків, зокрема повторних у приміщеннях КМДА, триває. Працівників установ підозрюють у корупції щодо виділення землі, махінації на закупівлях, заволодінні коштами міського бюджету й ухиленні від сплати податків. Сума збитку - мільйони гривень.

Мер Києва Віталій Кличко, коментуючи дії правоохоронців і прокуратури, заявив про тиск на столичну владу й на нього особисто.

Зараз ви читаєте новину «Чиновники "забули" заплатити 30 млн грн податку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути