Ексклюзиви
четвер, 22 липня 2021 12:39

Чиновники накрали на ремонтах київських лікарень

Чиновники накрали на ремонтах київських лікарень
ДФС встановила схему розкрадання коштів на ремонтах київських лікарень. Фото: ДФС

Комунальні підприємства "Інженерний центр" та "Житлоінвестбуд-УКБ" Києва обшукала податкова поліція. Їх підозрюють в ухиленні від сплати податків і розкраданні коштів на ремонтах столичних лікарень.

Про це повідомила пресслужба ДФС.

"За результатами обшуків в Інженерному центрі виявили та вилучили первинні документи, що підтверджують взаємовідносини з підприємствами, які залучалися для виконання ремонтних робіт приміщень медичних закладів Києва", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нагріли руки" на спортоб'єктах: чергові обшуки в КМДА

Податківці встановили афілійовану особу, яка має безпосередній вплив на розподіл бюджетних коштів "Інженерного центру" та "Житлоінвестбуду-УКБ". Також встановили низку підконтрольних СГД, за допомогою яких здійснювали розкрадання бюджетних коштів.

"У період 2020 року службові особи одного з товариств-субпідрядників під час виконання робіт на замовлення генпідрядника здійснювали фінансово-господарські відносини з підприємствами з ознаками фіктивності. Такими діями правопорушники умисно ухилилися від сплати податків, занизивши податок на додану вартість на суму понад 12 мільйонів гривень", - зазначив голова ДФС Вадим Мельник.

Лікарні Укрзалізниці підозрюють у заволодінні грошима, виділеними на лікування Covid-пацієнтів МОЗ. Медзаклади перевізника не приймали таких пацієнтів, хоча отримали на це фінансування.

Зараз ви читаєте новину «Чиновники накрали на ремонтах київських лікарень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути