Ексклюзиви
середа, 26 жовтня 2022 11:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи наважиться Путін на ядерну зброю проти України: в розвідці відповіли

Чи наважиться Путін на ядерну зброю проти України: в розвідці відповіли
Російський диктатор Володимир Путін погрожує Україні та Заходу застосуванням ядерної зброї. Фото: facebook.com/MIDRussia

З перших днів повномасштабного вторгнення в Україну президент Росії Володимир Путін погрожує ядерною зброєю. Щоразу він згадує можливість ядерного удару у своїх заявах. В одній з останніх наголошував, що його слова "не блеф".

Водночас в Головному управлінні української розвідки вважають, що сценарій використання ядерної зброї Росією в Україні є малоймовірним. Про це заявив речник ГУР Андрій Юсов в телемарафоні "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

"Це малоймовірний сценарій і сценарій, який у разі реалізації лише наблизить кінець самої Росії", – сказав Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ повідомила США про початок навчань з ядерною зброєю

Застосувавши ядерну зброю, Путін лишиться "останнього свого козира", вважає представник ГУР.

"Ядерна зброя – це зброя стримування і нею будуть бряцати. Путін буде бряцати нею максимально гучно, щоб його почули і звернули увагу. Але якщо уявити, що Путін наважується використати ядерну зброю, то це останній козир, якій він використає. А що далі? Україна припинить боротьбу? Ні. Світ стане краще ставитися до режиму Путіна та інших рашистів? Звичайно, ні. Це буде його фінал", – сказав Юсов.

17 вересня президент США Джо Байден застеріг Володимира Путіна від ескалації війни в Україні. Байден заявив про серйозні наслідки для диктатора і його режиму у разі застосування Росією ядерної зброї.

У Білому домі вже розробили план дій у випадку, якщо Росія ризикне застосувати ядерну зброю в Україні, сказав державний секретар США Ентоні Блінкен.

Погрози президента Росії не вплинуть на підтримку, яку надають Україні США, заявили в Пентагоні. Будь-яке застосування ядерної зброї матиме "катастрофічні наслідки" для РФ, сказали в Білому домі.

Зараз ви читаєте новину «Чи наважиться Путін на ядерну зброю проти України: в розвідці відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути