Ексклюзиви
середа, 26 жовтня 2022 08:18

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ повідомила США про початок навчань з ядерною зброєю

РФ повідомила США про початок навчань з ядерною зброєю
З перших днів повномасштабної війни в Україні російський диктатор Володимир Путін загрожує Заходу ядерною зброєю. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

У вівторок, 25 жовтня, Росія офіційно повідомила Сполучені Штати Америки про проведення навчань стратегічних ядерних сил "Гром-2022".

Під час навчань заплановані запуски балістичних ракет, здатних нести ядерні боєголовки. Про це йдеться в заяві міністерства оборони США.

"Повідомляючи про навчання, Росія виконує свої зобов'язання щодо контролю за озброєннями", - йдеться у заяві.

Зазначається, що ці повідомлення зменшують ризик неправильної оцінки того, що відбувається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держдепі США відреагували на заяву Шойгу про "брудну бомбу"

Ядерні навчання Росії, які проводяться щорічно, привертають цього року особливу увагу, оскільки вони проводяться на тлі російського вторгнення до України.

З перших днів повномасштабної війни російський диктатор Володимир Путін загрожує Заходу ядерною зброєю. Щоразу він згадує можливість ядерного удару у своїх заявах. В одній з останніх наголошував, що його слова "не блеф".

Водночас у Бельгії відбуваються щорічні навчання НАТО Steadfast Noon, під час яких льотчики проводять навчальні операції з використанням нестратегічної ядерної зброї.

17 вересня президент США Джо Байден застеріг Володимира Путіна від ескалації війни в Україні. Байден заявив про серйозні наслідки для диктатора і його режиму у разі застосування Росією ядерної зброї.

У Білому домі вже розробили план дій у випадку, якщо Росія ризикне застосувати ядерну зброю в Україні, сказав державний секретар США Ентоні Блінкен.

Погрози президента Росії не вплинуть на підтримку, яку надають Україні США, заявили в Пентагоні. Будь-яке застосування ядерної зброї матиме "катастрофічні наслідки" для РФ, сказали в Білому домі.

Зараз ви читаєте новину «РФ повідомила США про початок навчань з ядерною зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути