вівторок, 08 травня 2012 16:53

Через недбалість чиновників на Київщині загинула дитина

Через недбалість чиновників на Київщині загинула дитина
Розряд був настільки сильним, що дитина померла відразу. Фото: novostey.com

8 травня по обіді у селі Велика Офірна, Фастівського району поховали 4-річного Женю Токара. За два дні до цього у неділю його убив струмом обірваний електричний провід.

"Таня одна виховувала двох діток, – розказує голова сільради Віктор Литвин. – Десь з рік назад у неї помер чоловік. Старший Діма – ходить у 8 клас, а меншечкому Жені через місяць мало бути п'ять років. Не дожило янголятко… Більше родичів у Тані не осталося, тільки старший син".

У неділю об 11 годині Тетяна Токар з меншим сином йшла вулицею коло свого двору. Дитина наступила на провід. Відразу згоріла нога. Мати почала відтягувати сина від напруги, кілька хвилин її теж било струмом. Тетяна почала кричати. На допомогу відразу ж вискочили сусіди. Матір з дитиною відтягнули від проводу.

"Лікарі констатували, що розряд був настільки сильним, що дитина померла відразу. Мати майже не ушкодилася, – каже сільський голова Віктор Литвин. – Тетяна з дітками й до цього жила важко, а зараз стане ще важче…"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5-річого мешканця Горлівки вбило ударом струму

Трагедія сталася неподалік двору родини Токарів. Електрична лінія проходить понад городами.

"Це провулок, далеченько від центру села, – каже місцевий мешканець. – Там у тому провулку всього кілька дворів. Декілька років тому там провели нову лінію, поставили нові капітальні стовпи. На останні 4 стовпи чи сил уже, чи коштів не вистачило. Нові електропроводи встановили на старі трухляві гнилі стовпи. В неділю вони й обвалилися".

"Мені розповідали люди, що там до цього був обрив ліній, – каже сільський голова. – Електрики приїхали, полагодили. А за кілька днів проводи знов на землі були – стовп впав".

Селяни скаржаться на фастівських електриків. Розказують, що напруга постійно "стрибає", зимою взагалі падає. На вулицях багато трухлявих стовпів.

"У мого сусіда стоїть такий стовп – нахилився, скоро впаде. Сусід ходив у РЕС, йому сказали: от впаде, тоді розбиратися будемо, – каже місцевий Євген Євсєєв. – Скарги мешканців лишаються без уваги. Люди переживають, що знов впаде який стовп і інша дитина загине".

У Фастівському районному підрозділі Київобленерго кажуть, що прокуратура зараз проводить перевірку. Просять дочекатися висновків. Від коментарів відмовляються.

"Як це ми нічого не робили? – обурюється працівниця Раїсою Іванівною. – У неділю усе начальство виїжджало туди, ми яму помагали копати і з обідом помогли".

Зараз ви читаєте новину «Через недбалість чиновників на Київщині загинула дитина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути