понеділок, 22 квітня 2013 15:59

Частину будинку Ніни Москаленко заварили гратами
12

Фото: Фото: Андрій Жигайло

Сьогодні вранці до будинку Ніни Москаленко в Земляному провулку, 14 завітали нові власники частини будівлі. Близько 10:00 до будинку прийшли з виконавчої служби Печерського району столиці, для виселення родини Москаленків з частини житла, яка належить росіянину Сергію Михайленку. Виконавці, разом з невстановленими особами виламали замок на дверях та почали виносити меблі на вулицю та складати їх перед будинком. Паралельно заварювали грати на вікна у будинку. В цей час, у будинку була вся родина Москаленків. Вони закрились у кімнаті, яку за постановою Печерського райсуду Києва передали новому власнику. Також, було викликано міліцію, але правохоронці перешкоджати виносу майна відмовились.

Торік Москаленкам запропонували обміняти їхню хату на схожу за містом, погрожували, та родина не погодилася. Тоді проти неї порушили кілька кримінальних справ, звільнили з роботи, на будинок нападали невідомі, суди почали відбирати дім частинами. Зараз одна третина хати належить киянину Юрієві Бабенку, друга  - племіннику покійного батька — росіянину Сергієві Михайленку. За годину, у дворі будинку збираються кілька десятків людей — "свободівців", представників нового власника та журналістів. Знімають один одного на відеокамери. Двері до прихожої вікриті навстіж. Видно вирваний замок та розбиту табличку "приймальня народного депутата Андрія Ільєнка." Всередину нікого не впускають.

"Вони кажуть, що тут йдуть виконавчі дії, а тут приймальна народного депутата. Вони виносять речі з приймальні, чим порушують закон. Міліція приїхала не на мій виклик, а прийшла проконтролювати, як виконують сумнівну постанову суду про вселення нового власника. Але виконавець державний, що тут роблять люди в масках не може пояснити. Він просто стоїть в стороні, "- плаче Ніна Москаленко та показує на сутулого хлопця, що стоїть, втиснувшись у стіну.

"Скільки вам повторювати, Ніно Іванівно, ми проводимо установлені законом виконавчі дії. Підстава - постанова суду," - виконавець Олександр Шиянов.

Що за постанова суду, він відповісти так і не зміг. Представниця нового власника Дар'я Рева каже, що з житла ніхто не прийшов виселяти Ніну Москаленко, а тільки її матір та сина, які незаконно живуть у зазначеній частині будівлі.

"Ми прийшли сюди згідно постанови суду. Чоловіки, що виносять речі, це вантажники, які виконують мої розпорядження. Власники з ними можуть робити, що хочуть. Я представник нового власника Сергія Михайленка і контролюю все. Не розумію, чому Ніна Іванівна зробила стільки галасу. Зараз тут жити неможливо, ми зробимо ремонт, поставимо на вікна решітки. Що буде далі - я не знаю, це вирішить власник. Те що Москаленкам немає де жити - брехня, нехай йдуть у свою сторону будинку. У них є свій вихід ним хай і користуються. Ми не виселяємо Ніну Москаленко, а виселяємо її маму та сина. За Москаленко лишається ще частина будівлі,"- пояснює адвокат.

Близько 12:00 вхід до будинку блокують четверо міліціонерів. В цей час, у кімнату, де сидять Москаленки, вривається п'ятеро чоловіків. Двоє закривають спиною вікна, інші беруть під руки Ганну Москаленко. Кидають на простирадло та виносять до коридору. Кидають на підлогу. Двері до кімнати завалили дерев'яними брусами. Після цього Ганні Москаленко викликали швидку допомогу. У неї стався гіпертонічний криз.

"Маму хочуть забрати до лікарні - у неї тиск 200. Я тепер не знаю, що буде швидше: нас виселять чи може винесуть як мертвих. Прямо кажу, за цим стоять генерали міліції. Вони тут хочуть побудувати свої хороми. Через це ось тут стоїть міліція і нічого не робить," - розповіла Ніна Іванівна.

О 14:00 більшість вантажників ідуть. Всередині лишаються Москаленки, кілька охоронців, представниця нового власника і міліціонери. Активістів, які прийшли підтримати жінку, ніхто до будинку так і не впустив. Москаленки живуть у провулку Землянському більше 40 років. Їхня одноповерхова хата стоїть на Печерському пагорбі, поряд з Ботанічним садом ім. Гришка. З вікон видно Дніпро, пам'ятник "Батьківщина-Мати". Земля тут коштує $80 тис за сотку. Двір Ніни Іванівни — майже 20 соток.

Зараз ви читаєте новину «Частину будинку Ніни Москаленко заварили гратами ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути