четвер, 04 квітня 2013 05:15

До будинку Ніни Москаленко прийшли нові власники

Новий виток у справі київської вчительки Ніни Москаленко, яка захищає свій будинок від рейдерів. Сьогодні, до її приватної садиби, що в Земляному провулку 14, у Печерському районі столиці прийшли представники її родича Сергія Михайленка та зайняли частину будівлі. У дверях замінили замки та пообіцяли залишитись тут жити за його дозволом.

Будинок Москаленко поділений на три частини. Однією володіє киянин Юрій Бабенко, інші дві третини належали Ніні Іванівні. Одну частину вона успадкувала від матері, другу — від вітчима. 13 грудня Печерський райсуд столиці відібрав у жінки половину її житла та передав її племіннику Івана Михайленка — Сергієві, нібито через фальшування заповіту вітчима.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свідки у кримінальній справі проти Ніни Москаленко дали показання на користь вчительки

"Я прийшла з роботи близько третьої дня. Біля входу до будинку стояли якісь невідомі чоловіки. Вирішила дочекатись сина з школи і вже з ним піти додому. За цей час до будинку увірвались ці люди. Замок на дверях вони замінили, почали хазяйнувати. Моїй матері, що була в будинку нічого не говорили. Їй стало погано, вона викликала швидку, а лікарів до неї не пускали. Потім двоє чоловіків пішли, тут залишились жінка, яка представляється довіреною особою Михайленка та якийсь чоловік. Вони кажуть, що тут будуть жити. Вони не мали права заходити сюди без міліції, виконавчої служби. Крім цього, тут знаходиться приймальна народного депутата Андрія Ільєнка, а вони фактично зламали замки у ній і проникли до всередину", - пояснює жінка.

Ніна Іванівна, викликала міліцію та написала заяву на проникнення у будівлю та незаконну зміну замків у дверях.

"Фактично вони викидають мого сина на вулицю, адже він прописаний за адресою Земляний провулок 14. Вони увірвались саме в ту частину, де він живе. Тепер получається, що з ним житиме якась жінка. Це все атака рейдерів. Вони вже відбили у мене більшу частину будинку. Крім того, що вони заволоділи частиною будинку ще колись, тепер незаконно захопили другу частину. Знайшли якогось родича мого вітчима в Росії. Та він навіть тут ні разу не був. Нехай би приїхав Михайленко, він би мав тут бути, а я не якісь невідомі люди", - додає жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніна Москаленко програла апеляційний суд щодо рейдерського захоплення її житла

Представник Сергія Михайленка Дарья Рева, каже, що неодноразово пробувала зайти до будинку, але її не впускала Ніна Москаленко. Востаннє вона була тут 7 березня.

"Ми діємо в рамках закону. Печерський суд постановив, що частина будівлі належить Сергія Михайленкові. Він мені довірив усі питання навколо цієї справи та дозволив тут перебувати. Я тричі сюди приїжджала, але мене ніхто не пускав. А тепер Ніна Іванівна заявляє, що ми не маємо права сюди заходити, а тут живе її син. Це нонсенс, адже суд постановив, що Москаленко незаконно заволоділа даною частиною будівлі. Вона може розпоряджатись тою частиною будинку, що належить їй, а не цією, що належить Сергію Михайленку", - пояснює жінка.

Нагадаємо, що кілька разів будинок Ніни Москаленко на Земляному провулку, 14 намагалися захопити невідомі. Торік, 25 вересня до помешкання приїхала група людей і запропонувала віддати будинок в обмін на помешкання за Києвом. Коли жінка відмовилась, почали погрожувати. Після цього до неї подзвонили з Печерського райуправління міліції та викликали на допит. На неї подали заяву, в якій зазначили, що у червні вона напала на чоловіка та пробила лопатою йому голову. Торік у грудні жінку викинули з будинку група з восьми чоловіків у масках, потім побили вікна.

Зараз ви читаєте новину «До будинку Ніни Москаленко прийшли нові власники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути