Ексклюзиви
середа, 19 січня 2022 16:49

"Бухим менше треба їздити": 16-річний Харківський відзначився в суді

"Бухим менше треба їздити": 16-річний Харківський відзначився в суді
У Харкові 16-річний Микола Харківський за кермом позашляховика Infiniti вчинив смертельну аварію. Фото:скріншот із відео

Підсудний у справі про смертельну ДТП у Харкові 16-річний Микола Харківський залишиться під вартою.

Таке рішення сьогодні, 19 січня, ухвалили суддя Червонозаводського райсуду міста Ірина Блага, передає Gazeta.ua.

Під час перерви в суді "мажор" грубіянив родичам загиблого в ДТП водія Ігоря Носова. Донька загиблого Анастасія помітила, що підозрюваний сміється. Вона поцікавилась, чому він це робить.

"Бухим менше їздити треба", - відповів Харківський.

Тоді за свого підзахисного заступилась його адвокатка Інна Данилова. Запитала, чому Анастасії це не подобається. І попросила не провокувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа 16-річного Харківського обросла ще двома кримінальними провадженнями

Справу мала розглядати суддя Тетяна Янцовська, проте вона заявила про самовідвід. Замість неї призначили Юлію Сіренко, але вона захворіла. Запобіжний захід визначала суддя Ірина Блага.

"Микола Харківський може перешкоджати розслідуванню, переховуватися. Це тяжкий злочин. Він намагався втекти з лікарні, поводився зухвало та цинічно. Може вчинити інше правопорушення. Прошу продовжити термін тримання під вартою у слідчому ізоляторі на 60 днів без визначення розміру застави", — сказав прокурор.

Сторона захисту наполягала на домашньому арешті. Адвокатка Інна Данилова також просила суд проводити засідання у закритому режимі. Таку вимогу аргументувала тим, що її підзахисний неповнолітній. І запевняла, що їй надходять численні погрози.

Суддя задовольнила цю вимогу частково, призначивши Даниловій особисту охорону. Засідання продовжилося у відкритому режимі.

"Проведення закритого засідання у суді не буде ефективним засобом, оскільки раніше проводились відкрито, адвокат надавала ЗМІ коментарі. Не можуть бути обмежені права. Суд ухвалює частково задовольнити клопотання щодо забезпечення особистої охорони та надання засобів індивідуального захисту. Відмовити у проведенні закритого судового засідання", — сказала Блага.

На сьогодні також було призначене підготовче засідання у справі. Але воно не відбулося. На коли перенесли - поки не відомо.

26 жовтня 2021-го у Харкові Микола Харківський за кермом позашляховика Infiniti проїхав на червоне світло на великій швидкості й зіткнувся з легковим авто Chevrolet. Від потужного удару легковик буквально розірвало на частини. Водій 58-річний Ігор Носов загинув миттєво. Водій і пасажири люксового авто травмувалися.

Слідство у справі завершили наприкінці грудня 2021 року.

Матеріали передали до суду й розподілили справу на суддю Тетяну Янцовську, яка в іншій справі засудила Харківського умовно. Підгтовче засідання призначили на 19 січня. Однак 12 числа суддя заявила про самовідвід.

Зараз ви читаєте новину «"Бухим менше треба їздити": 16-річний Харківський відзначився в суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути