вівторок, 09 серпня 2022 09:07

Британські розвідники розповіли про "успіхи" в просуванні військ Росії на Донеччині

Британські розвідники розповіли про "успіхи" в просуванні військ Росії на Донеччині
Українські військові дають гідну відсіч окупантам на Донеччині. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія не змогла створити боєздатну бойову піхоту в достатній кількості, щоб забезпечити більш суттєве просування на Донеччині.

Найуспішнішим напрямком наступу РФ на Донеччині за останні 30 днів став Бахмутський. Проте навіть тут за цей час Росії вдалося просунутися лише на 10 км. Про це йдеться в звіті міністерства оборони Великої Британії в Twitter.

На інших ділянках Донбасу, куди загарбники намагалися прорватися, їхні сили за 30 днів не просунулися більше ніж на 3 км. Це значно менше, ніж Росія планувала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка боєм окупантів закінчилася втечею

"Незважаючи на інтенсивне використання артилерії в цих районах, Росія не змогла створити боєздатну бойову піхоту в достатній кількості, щоб забезпечити більш суттєве просування вперед", – наголошується в огляді.

Відзначають також, що цими вихідні війська агресора продовжували зосереджувати зусилля на зміцненні оборони на півдні України. Незважаючи на зміщення зусиль, терористи і далі атакували українські позиції на Донеччині.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

Уряд України запровадить обов'язкову евакуацію мешканців неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону. З Донеччини доведеться евакуювати щонайменше 200–220 тис. місцевих.

У так званій ДНР заявили, що окупаційні війська нібито захоплять територію Донецької області "до кінця серпня"

Зараз ви читаєте новину «Британські розвідники розповіли про "успіхи" в просуванні військ Росії на Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути