субота, 24 квітня 2021 07:26

Боявся самосуду і пережив свою жертву на 48 днів: як закінчив підозрюваний у вбивстві дитини
7

Автор: скріншот із відео
  У херсонському СІЗО повісився  62-річний Микола із села Щасливе. Був єдиним підозрюваним у    зґвалтуванні й убивстві 7-річної Марії Борисової
У херсонському СІЗО повісився 62-річний Микола із села Щасливе. Був єдиним підозрюваним у зґвалтуванні й убивстві 7-річної Марії Борисової

62-річний Микола зі Щасливого на Херсонщині, який був єдиним підозрюваним у зґвалтуванні та вбивстві односелиці 7-річної Марії Борисової, повісився в СІЗО. У зашморгу його знайшов співкамерник на світанку 23 квітня.

Причетність Миколи до злочину встановили за допомогою речових доказів і ряду експертиз, зокрема й ДНК. Пізніше він і сам зізнався в скоєному. Але перед самогубством начебто залишив записку, в якій просив пробачення у своєї дочки та ще раз наполягав на своїй невинуватості.

Боялися, що інші затримані влаштують самосуд

Микола був у СІЗО від 14 березня. Йому загрожувало довічне ув'язнення. Утримували його в камері на двох арештантів через побоювання, що в загальній над ним вчинять самосуд інші арештанти. Співкамерником його був 58-річний чоловік, якого теж підозрюють у важкому злочині.

У камері покійний до останнього поводився спокійно – не порушував режиму, не відмовлявся від їжі, зі співкамерником не конфліктував. Начебто дочекався, коли той засне. А сам порвав постільну білизну, зробив із неї мотузку, причепив до віконної решітки і повісився. Коли співкамерник прокинувся – той був уже мертвий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрюваний у вбивстві Марії Борисової змушував до сексу 11-річного хлопчика

Gazeta.ua пригадує усі подробиці страшного злочину, який сколихнув країну.

Автор: t.me/mvs_ukraine
   7-річна Марія Борисова зникла 7 березня. Тіло знайшли 11 березня. Була зґвалтована й задушена. ПІдозрюваний - 62-річний Микола у  день похорону дівчинки порізав вени
7-річна Марія Борисова зникла 7 березня. Тіло знайшли 11 березня. Була зґвалтована й задушена. ПІдозрюваний - 62-річний Микола у день похорону дівчинки порізав вени

7-річна Марійка Борисова зникла 7 березня. Того дня вона гралася з братом та сусідськими дітьми, але додому не повернулася. З пів тисячі людей - поліцейські, кінологи, нацгвардійці, рятувальники, волонтери – цілодобово прочісували село та навколишню місцевість. Перевіряли занедбані будинки, лісосмуги, поля, водойми. На в'їздах у село пости поліції оглядали кожне авто. Собаки-пошуківці брали слід. Губився біля зупинки. Припускали, що Марію викрали.

Автор: facebook.com/khersonpolice.official
  Марійку цілодобово шукали з пів тисячі людей. Прочісували село та навколишню місцевість
Марійку цілодобово шукали з пів тисячі людей. Прочісували село та навколишню місцевість

Тіло дівчинки знайшли 11 березня. Її зґвалтували і задушили руками, встановила експертиза. А тіло запхали в мішок і викинули в недобудованому хліві неподалік дому. Те місце поліція оглядала кілька разів. Тіла там не було. За кілька днів його підкинули.

Автор: facebook.com/khersonpolice.official
  Тіло Марії, зав'язане в полімерний мішок, підкинули в недобудований хлів неподалік від дому дитини
Тіло Марії, зав'язане в полімерний мішок, підкинули в недобудований хлів неподалік від дому дитини

Як вийшли на підозрюваного

На підозрюваного вийшли в день похорону Марії — 13 березня. Микола був серед тих, хто міг бути причетний до злочину. Мав чотири судимості за хуліганство і побиття. Вийшов із в'язниці 2005-го. Оперативники прийшли, аби ще раз опитати. Двері в квартирі були відчинені. Зайшли, а він вени на лівій руці порізав. Руку встромив у воду, аби кров не згорталася. Чоловіка відправили в лікарню. Попросили, аби його біологічні зразки перевірили в першу чергу. Наступного дня отримали позитивну відповідь.

Автор: facebook.com/khersonpolice.official
  Хлів, де знайшли тіло Марії, поліція оглядала кілька разів. Його  там не було
Хлів, де знайшли тіло Марії, поліція оглядала кілька разів. Його там не було

"Обшукали його квартиру. Перевірили його комп'ютер. В історії пошуку були численні перегляди сайтів з дитячою порнографією. Чоловік мав чотири судимості. Тричі за побиття і одну за хуліганство. У вироку від 2000-го йдеться, що вирішив поквитатися з колегою на фермі. Зґвалтував його щіткою для чистки доїльних апаратів", - розповів начальник обласної поліції Олександр Прокудін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрюваний у вбивстві дівчинки на Херсонщині не уникав допитів - поліція

Микола жив у Щасливому близько 35 років. Останнім часом перебивався тимчасовими підробітками, копав могили. Тримав господарство — гуси, кролі. Але сильно пив. Свідчення почав давати на четвертий день після арешту. Розповів, що після вбивтсва ховав тіло дівчинки. А потім у гаражі запхав тіло в мішок. Зав'язав його паском і мотузком, які валялися на підлозі. І викинув у хлів. На той час уже були додаткові висновки експертиз. Вони підтвердили, що сперма на одязі дівчинки збігається з біологічними даними підозрюваного. У квартирі й на ковдрі Миколи також є ДНК Марії. Від слідчого експерименту відмовлявся, бо боявся самосуду односельців.

Марійку ховали всім селом

Марія була молодшою донькою 39-річної Ольги Борисової та 45-річного Андрія Шаруділова. У них є син 10-річний Сергій. Для обох це був другий шлюб, мають дорослих дітей від попередніх. Ольга й Андрій офіційно одружені не були, жінка записана матір'ю-одиначкою. Два роки тому Андрій пішов із родини. Живе за кілька будинків, має нові відносини. З дітьми регулярно бачився, помагав. Родина дівчинки стояла на обліку як така, що опинилася у складних життєвих обставинах.

Автор: скріншот із відео
  Дівчинку  ховали в білій труні, прощатися прийшло все село
Дівчинку ховали в білій труні, прощатися прийшло все село

Дівчинку ховали в білій труні, прощатися прийшло все село, сліз не стримували навіть чоловіки. Люди несли квіти, іграшки.

Автор: facebook.com/groups/236820813600354
  Марію Борисову поховали в Щасливому  13 березня
Марію Борисову поховали в Щасливому 13 березня

У провину Миколи не вірила його донька Ольга, яка живе в Росії. Казала, що він "хороший батько" і не міг нашкодити дитині. Він міг бути жорстокий до дорослих людей або своєї сім'ї. Але не до чужих дітей. Ще двоє дорослих синів Миколи від другого шлюбу, які теж живуть в Росії, затримання батька не коментували.

Зараз ви читаєте новину «Боявся самосуду і пережив свою жертву на 48 днів: як закінчив підозрюваний у вбивстві дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути