середа, 29 серпня 2012 17:00

Бійня у Грузії: під час спецоперації ліквідували бойовиків та визволили заручників
13

На грузинську територію проникла група близько 20 добре озброєних бойовиків
Фото: Фото: ick.ge
Бойовиками були захоплені три групи місцевих жителів
Звільнені заручники заявляють, що їх захопили озброєні люди
В даний момент ліквідовано 11 членів збройного угруповання
У спецоперації загинули 3 співробітники спецназу

МВС Грузії в середу 29 серпня розповсюдило спеціальну заяву у зв'язку зі спецоперацією, що проходить поблизу грузино-російського кордону, де сказано, що знищені 11 бойовиків і загинули 3 співробітники спецназу міністерства внутрішніх справ.

"Під час здійснення операції з переслідування збройного угруповання загинули три співробітники спецпідрозділу МВС Грузії і поранено п'ять співробітників. Що стосується групи диверсантів, то в даний момент ліквідовано 11 членів збройного угруповання. Ще 6 диверсантів оточені і ведеться операція з їх затримання. МВС Грузії висловлює співчуття сім'ям загиблих", - сказано в заяві, повідомляє Новости-Грузия.

Трохи раніше МВС поширило заяву про те, що в ході спецоперації поблизу дагестанського відділу кордону звільнені заручники. На офіційному сайті МВС Грузії також розміщений відеозапис показань звільнених заручників, які розповідають про деталі викрадення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Інгушетії на похоронах підірвали шістьох поліцейських

"Звільнені заручники заявляють, що їх захопили озброєні люди і обіцяли убити їх, у разі втечі або якщо будуть чинити опір", - йдеться в повідомленні МВС Грузії. При цьому не уточнюється, чи всі заручники звільнені до теперішнього часу і не йдеться про кількість звільнених бранців.

У свою чергу у російських силових структурах заявили, що ніяких порушень російсько-грузинського кордону в останні дні зафіксовано не було, причому з обох сторін, повідомляє Newsru.com.

"У Тбілісі час від часу роблять подібні провокаційні заяви, які загострюють і без того непросту ситуацію на російсько-грузинському кордоні", - заявив співрозмовник агентства.

Грузинське ТВ "Імеді" повідомляє, що за неофіційними даними, на грузинську територію проникла група близько 20 добре озброєних бойовиків з території Дагестану. За останні дні бойовиками були захоплені три групи місцевих жителів, всього близько 10 осіб. Напередодні, найчисленнішу групу з 5 осіб, вдалося звільнити. Потім була звільнена ще одна група, і до останнього часу бойовики утримували лише кілька людей.

В даний момент в селі Лапанкурі Телавського району (Східна Грузія), поблизу якого з учорашнього вечора проводиться спецоперація, ситуація спокійна, паніки серед населення немає.

Зараз ви читаєте новину «Бійня у Грузії: під час спецоперації ліквідували бойовиків та визволили заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути