понеділок, 06 серпня 2012 02:48

Збройний конфлікт на ізраїльсько-єгипетському кордоні: 15 загиблих

Збройний конфлікт на ізраїльсько-єгипетському кордоні: 15 загиблих
АР

Єгипетські прикордонники ведуть запеклий бій з групою екстремістів, які в неділю ввечері атакували КПП поблизу міста Рафах на кордоні з Ізраїлем, повідомляють єгипетські ЗМІ.

Бій іде в декількох кілометрах на схід від містечка Аш-Шейх Завид. З обох сторін є жертви.

"Терористи на Синайському півострові захопили єгипетський військовий пост, вбили понад десяти єгипетських солдатів і захопили як мінімум два бронетранспортери. Один з них вибухнув на ізраїльсько-єгипетському кордоні, другий був атакований ВВС Ізраїлю при спробі в'їхати на територію Ізраїлю", - сказано в повідомленні армійської прес-служби.

Президент Єгипту Мухаммед Мурсі розпорядився скликати Військову раду на екстрене засідання з приводу атаки на КПП поблизу Рафаха. У засіданні візьме участь голова Вищої ради збройних сил (ВРЗС) Єгипту, міністр оборони маршал Хусейн Тантаві і ще декілька членів ВРЗС.

Kомандующій прикордонними військами Єгипту генерал Ахмед Юсеф терміново вилетів на Північний Синай, де в неділю екстремістами був атакований прикордонний пункт Карм Абу-Салем поблизу міста Рафах. За останніми даними, в результаті нападу загинули 15 військовослужбовців, вісім солдатів отримали поранення.

Представник МВС повідомив, що напад на КПП було скоєно членами екстремістського угрупування "Аль-Джихад". До складу групи входять палестинці, які перебралися на Синайський півострів з сектора Газа, і кілька єгиптян, що проживають на Синаї.

Зараз ви читаєте новину «Збройний конфлікт на ізраїльсько-єгипетському кордоні: 15 загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути