середа, 01 серпня 2012 13:50

Болгарія оприлюднила фоторобот смертника, який підірвав автобус у Бургасі

Болгарія оприлюднила фоторобот смертника, який підірвав автобус у Бургасі
Зображення було отримано в результаті комп'ютерного аналізу фрагментів черепа злочинця. Фото: Лента.ру

Болгарська поліція 1 серпня оприлюднила фоторобот смертника, який 8 липня підірвав себе у автобусі із ізраїльськими туристами в аеропорту Бургаса, повідомляє Associated Press.

Зображення було отримано в результаті комп'ютерного аналізу фрагментів черепа злочинця, зібраних на місці вибуху. Визначити національність смертника по цій фотографії не є можливим, однак видно, що зовнішність у нього цілком європейська.

Раніше було поширено відео, на якому зображений терорист. Однак через довге волосся, темні окуляри і кепку розібрати риси його обличчя було майже неможливо.

Болгарська поліція також повідомила, що є підстави вважати теракт результатом ретельної роботи злочинної групи. На думку слідчих, у терориста, особа якого досі не встановлена, могли бути спільники. Повідомлялося, зокрема, що він пересувався Болгарією у супроводі якоїсь жінки.

В результаті теракту було вбито п'ятеро туристів з Ізраїлю, місцевий водій автобуса, а також сам терорист. Кілька десятків осіб отримали поранення.

Ізраїльська влада заявила, що за цим злочином стоять іранські спецслужби та їхні колеги з руху "Хізбалла". І ті, й інші заперечують свою причетність до вибуху.

Зараз ви читаєте новину «Болгарія оприлюднила фоторобот смертника, який підірвав автобус у Бургасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути