середа, 11 травня 2022 03:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Без світла, води та зв'язку: на Луганщині не залишилося жодних комунікацій - Гайдай

Без світла, води та зв'язку: на Луганщині не залишилося жодних комунікацій - Гайдай
Росіяни продовжують нищити Луганщину. Фото: t.me/serhiy_hayday.

Луганщина залишилася взагалі без комунікацій.

У населених пунктах немає світла, води, газу та мобільного зв'язку, повідомив у Telegram голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Область залишилася без комунікацій, сьогодні орки ще перебили магістральний газопровід - тепер повний комплект, точніше його відсутність - немає світла, води, газу", - повідомив він.

За словами голови ОВА, наразі ведуться роботи над відновленням мобільного зв'язку. Він також повідомив, що окупанти продовжують обстрілювати надважливу для регіону дорогу Лисичанськ-Бахмут. У області сподіваються за декілька днів завезти гуманітарні вантажі для тих, хто залишився. Це більше 40 тис. мешканців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ потрощили техніку окупантів та збили гелікоптер

На Луганщині не припиняються бойові дії.

"Тривають бої навколо Попасної, гаряче у Білогорівці, наші захисники продовжують полювати на росіян, які перейшли на наш берег - зачистка триває. Досі тривають бої у Рубіжному та Воєводівці, але наша оборона стабільна", - наголосив Гайдай.

Він додав, що евакуація з регіону досі неможлива.

"Ризикувати ми не можемо. Щойно наші захисники відкинуть рашистів від дороги на відстань, з якої ті не зможуть гатити по "шляху життя", евакуація поновиться", - пояснив голова ОВА.

Гайдай заявив, що Луганська область є таким же форпостом, як і Маріуполь на Донеччині. У регіоні українські захисники стримують велику навалу російських загарбників.

Окупанти зазнають шалених втрат. За словами радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, лікарня в Луганську забита тілами ліквідованих і важкопоранених загарбників.

Росіяни не дають цивільним виїхати з Луганщини. 7 травня у Попаснянському районі під обстріл окупантів потрапило евакуаційне авто. Постраждалих немає.

Зараз ви читаєте новину «Без світла, води та зв'язку: на Луганщині не залишилося жодних комунікацій - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути